Пол Еспаргаро разкри, че е обмислял да се откаже от

...
Пол Еспаргаро разкри, че е обмислял да се откаже от
Коментари Харесай

Пол Еспаргаро е обмислял да се откаже от MotoGP след падането в Португалия

Пол Еспаргаро разкри, че е обмислял да се откаже от MotoGP след тежкото рухване, което изживя във втората подготовка за Гран При на Португалия, с която започва сезон 2023 в кралския клас.

Испанецът падна тежко на завой №10 на пистата в Портимао и получи голям брой контузии, в това число счупена челюст и фрактура на гръден прешлен. Напълно разумно след тези тежки травми Еспаргаро има потребност от време, с цел да се възвърне. Той пропусна последните четири спортни уикенда в Аржентина, Съединени американски щати, Испания и Франция, като в последните три от тях мястото му в екипа на Tech3 ГАСГАС бе заето от Йонас Фолгер.

Самият водач обаче разкри, че е имало миг, в който е обмислят да приключи своята кариета, поради травмите, които получи след рухването на „ Портимао “.

„ Имах доста време да мисля и обмислям върху случилото се. Имаше миг в интензивното поделение, когато бях с жена ми. Може би хората, които претърпяват нещата най-тежкото са най-близките ти, в моя случай това бяха жена ми и двете ми дъщери.

„ Тя (жена ми) се срещна с мен когато карах мотор и знае, че това ме прави благополучен. Късметлия съм, че те са до мен, изключително в моменти като този. Ако тях ги нямаше щях да мисля дали да продължа да се състезавам, тъй като с годините става по-трудно да се възстановиш от травми “, разяснява Еспаргаро пред DAZN.

Той също по този начин добави, че е изцяло стимулиран да се завърне в MotoGP допустимо най-скоро и призна, че има късмет това да се случи още в Гран При на Италия идния месец. В противоположен случай той би желал да направи своето завръщане или в Германия, или в Нидерландия, последните две надпревари преди юлската отмора.

„ Да, в действителност желая. Затова всяка заран се разсънвам, това е моето гориво. За доста хора ще е мъчно да схванат за какво след такава травма аз бързам да се върна на мотора. Но за хората като мен, които живеят за този спорт това е нещо обикновено.

„ Поставил съм си цел по кое време да се върна. Всеки ден давам всичко от себе си в рехабилитацията, с цел да се върне на мотора. Идеята ми е да се опитам да се върна в едно от идващите три надпревари. Исках да се върна още в Льо Ман, само че докторите ми споделиха да не пресилвам с лудостите. Желанието ми е да се върна на мотора в едно от идващите три надпревари.

„ Не знам дали ще е допустимо, само че това съм намислил. Дали ще е „ Муджело “, „ Заксенринг “ или „ Ассен “, може би ще е третото, последното преди лятната пауза, с цел да мога да се възстановя, тъй като Казахстан отпадна. Целта ми е да вземам участие в едно от трите. Чакам докторите да ми разрешат.

„ Бих желал да се върна на „ Муджело “. Вярно е, че тази писта е комплицирана поради бързите завои и може би не е най-хубавото място, на което да направя моето завръщане, тъй че може би няма да е там. Трябва да последвам проекта за възобновяване и да чувам докторите. Доктор Шарте (главният лекар на MotoGP), който ми е като татко в последните седмици, ми се обажда всеки ден да ме ревизира по какъв начин съм. Чакам да ми позволи да стартира да тичам.

„ След това ще видя в каква физическа форма съм и ще преценява в кое съревнование ще бъде най-подходящото да се върна. Сигурно, поради характерностите на пистата, „ Муджело “ няма да е най-подходящото място “, сподели Еспаргаро.
 Пол Еспаргаро с фрактура на прешлен след рухването си в Португалия през вчерашния ден Пол Еспаргаро с фрактура на прешлен след рухването си в Португалия през вчерашния ден
Уикендът за Гран При на Италия в MotoGP ще се организира от 9 до 11 юни, а директно след него ще бъде надпреварите в Германия (16-19 юни) и Нидерландия (23-25 юни). След старта на „ Ассен “ ще има пауза от месец и половина преди Гран При на Англия (4-6 август). Оригинално две седмици след Гран При на Нидерландия трябваше да се организира и Гран При на Казахстан, която обаче бе анулирана, защото пистата „ Сокол “ към момента не е приключена.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР