Pokémon си партнира с Музея на Ван Гог в Амстердам

...
Pokémon си партнира с Музея на Винсент ван Гог в
Коментари Харесай

Pokémon си партнира с Музея на Винсент ван Гог в Амстердам като част от ново сътрудничество за обучение на младите хора за работата на един от най-известните холандски художници.

Редица експонати на тема Pokémon ще бъдат изложени в Музея на Ван Гог от четвъртък като част от честванията на 50-ата годишнина на музея, според прессъобщение, публикувано в сряда.

 Сътрудничеството обяснява връзката между Ван Гог и японското изкуство и култура. class= Сътрудничеството обяснява връзката между Ван Гог и японското изкуство и култура. С любезното съдействие Музей на Ван Гог

„Това сътрудничество ще позволи на следващото поколение да опознае изкуството и историята на живота на Винсент ван Гог по един освежаващ начин. Музеят на Ван Гог и The Pokémon Company черпят от дългогодишен образователен опит, за да създадат специално изживяване за децата, техните ръководители и се надяваме много други в Музея на Ван Гог“, каза Емили Горденкер, генерален директор на Музея на Ван Гог , в изданието.

Една дейност учи посетителите как да рисуват Пикачу, жълтия герой, който е едно от най-разпознаваемите лица на марката Pokémon, докато друга излага връзката между Ван Гог и японското изкуство и култура, които са имали „дълбоко въздействие“ върху неговото изкуство и мироглед, според музея.

 Сътрудничеството има за цел да донесе работата на Ван Гог на по-младото поколение. class= Сътрудничеството има за цел да донесе работата на Ван Гог на по-младото поколение. С любезното съдействие Музей на Ван Гог

„Говорейки с брат си Тео в писмо през септември 1888 г., Винсент каза: „И ние не бихме могли да изучаваме японското изкуство, струва ми се, без да станем много по-щастливи и весели, и това ни кара да се върнем към природата, въпреки нашето образование и нашата работа в свят на конвенции“, се казва в съобщението.

Според Mathieu Galante, директор по лицензирането в The Pokémon Company International, „има силна връзка между вдъхновението зад Pokémon и вдъхновението зад някои от най-известните творби на Винсент ван Гог.“

„С това сътрудничество наистина се надяваме, че можем да видим деца да откриват и да се потапят в света на изкуството чрез невероятните творби на Ван Гог и Покемон“, добави Галанте в изданието.

 Партньорството ще продължи до януари. class= Партньорството ще продължи до януари. С любезното съдействие Музей на Ван Гог

Сътрудничеството ще продължи до 7 януари и за вход е необходим редовен билет за музея.

Pokémon започва живота си като игра за ръчната конзола Game boy на Nintendo в Япония през 1996 г.

Играчите щяха да прекосят измислен свят, улавяйки, обучавайки и борейки се със съществата, които го обитават – мисия, капсулирана в известния лозунг на играта „Трябва да ги хванем всички“. Но само за няколко години Pokémon, портманто с японското име „Poketto Monsuta“, беше глобален феномен.

Четвърт век по-късно много покемони от първо поколение са толкова разпознаваеми за милениалите, колкото и за техните деца. Това отчасти се дължи на възраждането след 2016 г., вдъхновено от мобилната игра „Pokémon Go“ и филма „Детектив Пикачу“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР