Покушението срещу Алексей Петров не е първо, не е и

...
Покушението срещу Алексей Петров не е първо, не е и
Коментари Харесай

Явор Хайтов: Според мен убийствата на Алексей Петров и Петър Христов са свързани

Покушението против Алексей Петров не е първо, не е и второ. Това разяснява някогашният зам.-вътрешен министър Явор Хайтов. Според него става въпрос за почистване на сметки, предпочитание за отплата, насъбрана засегнатост и осъществено посягане от страна на Петров.

Хайтов допусна, че Петров е подозирал за това нападение и за хората, които го възнамеряват.

" Аз съм разговарял няколко пъти с него. Направи ми усещане, че той едвам 14-годишен е постъпил като възпитаник в Средното милиционерско учебно заведение в Пазарджик. Той усещаше Министерство на вътрешните работи като собствен втори дом. Той произлиза от оскъдно семейство и Министерство на вътрешните работи за него беше опора. Държавата е дебитор в доста връзки, само че тези здрави и мощни момчета би трябвало да бъдат обгрижвани след напускането на тези структури. Те владеят силата и оръжието. Като изоставен, за жалост, не им се предлага нищо. Техните сътрудници в Съединени американски щати и в Европа получават оферти във финансови структури и получават една гаранция, че няма да се изкушат да правят незаконна активност ", съобщи някогашният зам.-вътрешен министър в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той показа, че Алексей Петров е търсил присъединяване в политическите структури и че като консултант в ДАНС е имал достъп до доста скъпа информация. Хайтов напомни ролята му след стартирането на процедурата на основния прокурор. Тогава Петров оферираше да му се откри нова работа. " С чий глас говореше той тогава? Най-вероятно от политиците, които направиха държавното управление, а те мълчат в този момент. Аз привързвам убийството му. Аз го привързвам с убийството на Петър Христов ".

" Той беше доближен до една ръководеща политическа мощ. През март 2002 беше погубен Илия Павлов, откакто беше съединено държавното управление на Симеон Сакскобургготски. Те по някакъв метод са политически обвързани. Нека се знае те с кого са общували ", съобщи някогашният зам.-министър. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР