Покупката на US Steel от Nippon Steel за 14,9 милиарда

...
Покупката на US Steel от Nippon Steel за 14,9 милиарда
Коментари Харесай

Поглъщането на US Steel от Nippon Steel се сблъсква с опозиция във Вашингтон

Покупката на US Steel от Nippon Steel за 14,9 милиарда $ е изправена пред двупартийна политическа реакция във Вашингтон, като видни законодатели дават обещание да проучат договорката и да я блокират от администрацията на Байдън на съображения за национална сигурност.

Във вторник трима републикански сенатори изпратиха писмо до министъра на финансите Джанет Йелън с искане Комитетът за задгранични вложения в Съединени американски щати, който ревизира интернационалните придобивания, да стартира обзор на договорката.

„ [Cfius] може и би трябвало да блокира придобиването на US Steel от NSC, компания, чиято честност явно е към непозната страна и чието досие в Съединените щати е надълбоко неправилно “, написа JD Vance от Охайо, Джош Хоули от Мисури и Марко Рубио от Флорида. Министерството на финансите отхвърли да разяснява писмото.

Предложеното усвояване също е изправено пред известна опозиция от другата страна на пътеката. Съмър Лий, демократ в Конгреса от Пенсилвания, където е основана US Steel, сподели, че се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР