Покупката на жилище е свързана с много висок риск, тъй

...
Покупката на жилище е свързана с много висок риск, тъй
Коментари Харесай

За какво да внимаваме, когато купуваме жилище?

Покупката на жилище е обвързвана с доста висок риск, защото тази транзакция изисква обилни финансови разноски. За да не загубите инвестицията си, би трябвало деликатно да проучите цялата документи за обекта. Не по -малко значимо е обаче да ревизирате техническото положение на къщата. В противоположен случай скоро след преместването се оказва, че новото ви фамилно гнездо изтича, мазето се трансформира в басейн след всеки дъжд и цепнатина в стената нараства с тревожна скорост.

Какво да търсите, когато купувате къща с аграрен парцел и по какъв начин да не изпускате от взор значими точки - прочетете в тази публикация.

Правила за инспекция на дома

Експертите ще дефинират всички най -важни характерности на структурата, да вземем за пример топлопроводимост и носеща дарба на стени, подове и основи, наличие на влага в материалите, съществуване на скрити пукнатини и други недостатъци, успеваемост на употребяваното инженерно съоръжение и др. 

Запознаване с оформлението

Комфортът зависи не толкоз от общата повърхност, колкото от вярното оформление на жилищното пространство. Какво да търсите, когато купувате жилище? Кои са най -важните точки?

Удобният дом е този, който реализира верния баланс на шир и усамотение. Добре е, когато пространствата на дневния престой - хол, предверие, столова - гладко се „ вливат “ едно в друго: това ще сътвори чувство за независимост и шир и ще ви спести от непрекъснатото отваряне на порти, когато се движите из къщата.

Проверка на покрива на къщата

Много постоянно таванското помещение на къща се трансформира в бунище от ненужни неща - притежателите оставят подреждането му за по -късно, като намират доста други, по -важни неща за извършване. Малко евентуално е да изпитвате огромно предпочитание да се скитате измежду кутии, покрити с пълен пласт прахуляк, остарели куфари, остатъци от строителни материали и други движимости. Необходимо е обаче да се изкачите до тавана.

От тавана може да се реши положението на покрива. В идеалния случай, в случай че инспекцията му съответства с дъждовно време - всички недостатъци ще станат ясно забележими.

Плочи и подове на къщата

За да оцените качеството на плочите, първо погледнете тавана на долния етаж. Отклонението на плочата е неприятен знак. Възможна причина за това може да бъде незадоволителната повърхност на напречното сечение на гредите. 

Канализация

Оценете положението на канализационната система. За да извършите това, задоволително е да източите огромен размер вода (например от авансово напълнена вана). Ако процесът се проточи прекомерно дълго, има съображение да се мисли. Разгледайте деликатно канализационните тръби - натрупването на влага по тях може да демонстрира теч.

Разглеждане на документи

Ако откакто разгледате всички кътчета на къщата, стигнете до заключението, че сте удовлетворени от всичко или съвсем всичко, можете да започнете да се запознавате с документите за недвижими парцели. Този стадий е не по -малко, а може би даже по -важен от инспекцията на положението на покрива или инженерните системи.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР