Покривът на сградата на ОУ Душо Хаджидеков е тотално изпепелен

...
Покривът на сградата на ОУ Душо Хаджидеков е тотално изпепелен
Коментари Харесай

Покривът на ОУ “Душо Хаджидеков“- тотално изпепелен след пожара

Покривът на постройката на ОУ " Душо Хаджидеков " е тотално изпепелен след огромния пожар, който пламна по-рано през днешния ден. Пожарът бе сподавен, само че вредите по постройката са големи.
Прочетете още
Шест екипа на пожарната се бориха с огнената буря, като в гасенето се включиха и общинските предприятия „ Чистота “ и „ Градини и паркове “. За минути те доставиха цистерни с вода, осигуриха и автовишки, с които помогнаха на огнеборците за потушаване на пожара.

Множество полицейски екипи отделиха целия регион към учебното заведение, а придвижването на коли бе спряно. От учебното заведение изтеглиха 50 души, измежду които 10 украински деца, които са имали занятия по това време. 

На мястото на случая беше и кметът на Пловдив Здравко Димитров, който съобщи, че постройката на учебното заведение има застраховка, която ще покрие вредите, само че това няма по какъв начин да стане незабавно. Междувременно учениците ще бъдат трансферирани в други образователни заведения.

В учебното заведение участваха и кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и заместник-кметовете на общината Анести Тимчев и Стефан Стоянов. 

Причината за пожара евентуално е небрежност при ремонтни действия. На покрива е имало служащи, които са поставяли изолационна хартия Строителни служащи, които са правили ремонта в постройката на ОУ „ Душо Хаджидеков “, са установени и по-рано през днешния ден даваха пояснения в 4-то районно.

Тепърва ще се открива дали са били взети всички ограничения за сигурност.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР