Покривът на ОУ Душо Хаджидеков“ е напълно готов и учениците

...
Покривът на ОУ Душо Хаджидеков“ е напълно готов и учениците
Коментари Харесай

След пожара в пловдивско училище: Ясно е кога децата се връщат в класните стаи

Покривът на ОУ „ Душо Хаджидеков “ е изцяло подготвен и учениците ще се върнат в класните стаи до края на другата седмица, оповестиха от Община Пловдив.
 Община Пловдив
Това стана ясно по време на ревизия на кмета Здравко Димитров на обекта, където той уточняваше последни елементи със заместник-кмета Пламен Райчев и шефа на учебното заведение Грозденка Николова.

Още на 1 септември, когато изгоря покривът, кметът на място даде обещание, че до месец децата ще се върнат в учебно заведение. Спешният ремонт струваше на общината близо 470 хиляди лева, а строителят стартира работа по него на изключителни смени седмица след пожара.

Подменена и импрегнирана е цялата дървена структура от близо 700 кв.м, положена е хидро- и топлоизолация, инсталирани са нови улуци и дейна мълниезащита, която през вчерашния ден е била и замерена.
 Община Пловдив
На последните огледи беше и шефът на пожарната комисар Георги Мангараков, който със своите екипи спомага на учебното заведение освен за светкавичното потушаване на огнената буря, само че в следствие и за преместването на учебниците от главната в спомагателната постройка.

Здравко Димитров още веднъж му благодари, като напомни и че за своевременното започване на ремонта са били значими и експедитивните дейности на застрахователите и проверяващите органи.
 Община Пловдив
Директорът на учебното заведение Грозденка Николова съобщи, че незабавно след изборите , с сътрудниците й се връщат в постройката, където следва за няколко дни да почистят и върнат чиновете в стаите.

От името на сътрудниците и родителите на ОУ „ Душо Хаджидеков “ тя благодари на кмета за персоналната му ангажираност и цялостно подпомагане за ремонта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР