Покривът на ОУ Душо Хаджидеков“ е напълно готов и учениците

...
Покривът на ОУ Душо Хаджидеков“ е напълно готов и учениците
Коментари Харесай

Оправиха покрива на ОУ Душо Хаджидеков

Покривът на ОУ „ Душо Хаджидеков “ е изцяло подготвен и учениците ще се върнат в класните стаи до края на другата седмица. Това стана ясно по време на ревизия на кмета Здравко Димитров на обекта, където той уточняваше последни елементи със заместник- кмета Пламен Райчев и шефа на учебното заведение Грозденка Николова.

Още на 1 септември, когато изгоря покривът, кметът на място даде обещание, че до месец децата ще се върнат в учебно заведение. Спешният ремонт струваше на общината близо 470 хиляди лева, а строителят стартира работа по него на изключителни смени седмица след пожара. Подменена и импрегнирана е цялата дървена структура от близо 700 кв.м, положена е хидро- и топлоизолация, инсталирани са нови улуци и дейна мълниезащита, която през вчерашния ден е била и замерена.

Днес на последните огледи беше и шефът на пожарната комисар Георги Мангараков, който със своите екипи спомага на учебното заведение освен за светкавичното потушаване на огнената буря, само че в следствие и за преместването на учебниците от главната в спомагателната постройка. Здравко Димитров още веднъж му благодари през днешния ден, като напомни и че за своевременното започване на ремонта са били значими и експедитивните дейности на застрахователите и проверяващите органи.

Директорът на учебното заведение Грозденка Николова съобщи, че незабавно след изборите, с сътрудниците й се връщат в постройката, където следва за няколко дни да почистят и върнат чиновете в стаите.  От името на сътрудниците и родителите на ОУ „ Душо Хаджидеков “  тя благодари на кмета за персоналната му ангажираност и цялостно подпомагане за ремонта.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР