Покривът на къща в мездренското село Лютидол бе пробит от

...
Покривът на къща в мездренското село Лютидол бе пробит от
Коментари Харесай

Скален къс от взривовете за строежа на пътя Мездра-Ботевград проби покрива на къща

Покривът на къща в мездренското село Лютидол бе продънен от скален пай при взривни действия на новоизграждащия се път Мездра-Ботевград. По знамение при случая няма потърпевши, заяви bTV.
Още по тематиката
Камъкът тежи към 6 кг и по време на гърмежа е отхвръкнал като снаряд на повече от 100 метра от мястото, където се прокарва новият път. Собствениците са били на пазар в града по време на гърмежа, само че били извикани от хора от селото и когато се прибират, заварват пробития си покрив.

" Притеснявам се за здравето, моето и на цялото село, тъй като това е едвам началото на строителните работи ", споделя Пенка Хумарска.

" Когато има гърмежи, те оповестяват, само че не си държат на думата. Казват, че ще гърмят в 2 ч., а гърмят в 1 ч. ", споделя Ивайло Хумарски, който отбелязва, че и различен път камъни при гърмежите са падали върху къщата му, само че са били по-малки и " циглите са издържали, тъй като са нови ".

Собственикът на къщата споделя, че когато се оплакал на началника, отговарящ за гърмежите, той му споделил, че нищо не е станало и единствено 10 цигли са строшени.

" Постоянно хвърчат камъни. В региона има хора и деца ", споделя Хумарски.

" Трябва да нося каска, като си окосявам двора, както като бях в Ирак през 2004 година Къщата ми е на 300 метра отсам, февруари месец бяха паднали камъни - счупени цигли. Тогава се обадих на работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) - Мездра, те взеха отношение да предизвестяват - през вчерашния ден пускаха сирени, само че компанията, която прави тези гърмежи, да вземе някакви ограничения. Предстоят още такива гърмежи, това значи да чакаме още такива камъни ", добавя съседът му Иван Михайлов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР