Покрива площ от 300 кв.метра и поддържа до 50 потребителиTenda

...
Покрива площ от 300 кв.метра и поддържа до 50 потребителиTenda
Коментари Харесай

Безжичен хотспот с рутер Tenda W18E

Покрива повърхност от 300 кв.метра и поддържа до 50 консуматори

Tenda W18E е уместно решение за Wi-Fi горещи точки с до 50 консуматори
(снимка: Tenda)

Безжичните Wi-Fi мрежи към този момент са на всички места – вкъщи, в прилежащия апартамент, в офиса, близкото кафене, на летището, в университета… Всеки има рутер у дома и даже може да си направи хотспот с мобилния телефон. В някои случаи обаче е належащо по-сериозно решение – хотспот рутер, който да посрещне потребностите от интернет на огромен брой консуматори.

Към една Wi-Fi „ гореща точка ” (hotspot, хотспот) могат да се свържат десетки консуматори и в случай че връзката от интернет доставчика е на равнище, всички те ще се любуват на добра скорост, когато сърфират в световната мрежа – от компютър, смарт телефон, таблет или друго устройство.

Хотспотът може да се построи елементарно с устройства като Tenda W18E – това е гигабитов рутер с напреднали технологии, кадърен да „ зареди ” с интернет до 50 консуматори. Подобно устройство е уместно решение за заведения, офиси, по-големи домове и обществени обекти със повишен трафик от повече консуматори.

Горещата точка работи като елементарна домашна Wi-Fi връзка – това е мрежово съоръжение, което се свързва към интернет доставчика и обезпечава достъп на потребителските устройства. Обхватът, скоростта и цената на решението варират според от потребностите и употребяваното съоръжение. Tenda W18E, в частност, е наличен рутер – коства към 95 лева с включен Данък добавена стойност.

Видове горещи точки

Има най-общо три вида Wi-Fi горещи точки – обществени, частни и мобилни. Обикновено, обществените хотспотове са безвъзмездни за прилагане и се построяват тук-там като кафенета, библиотеки, магазини, хотели, летища и така нататък Напоследък, по европейската стратегия WiFi4U, редица общини получиха финансиране за безвъзмезден интернет на обществени места, който се провежда точно посредством Wi-Fi хотспот.

За разлика от обществените хотспотове, частните горещи точки пазят идентичността и персоналната информация на потребителите, които обслужват, посредством криптиране на Wi-Fi сигнала и други технологии за сигурност. Всичко, което вършиме онлайн – сърфиране, извършване на покупки, банкиране – е предпазено от прихващане, с високо равнище на сигурност.
още по тематиката
Една от най-често срещаните рекомендации от специалистите по сигурност е да не се употребяват обществени хотспотове за онлайн извършване на покупки и банкиране, защото те не са сигурни и данните на потребителите могат да бъдат откраднати от хакери.

Tenda W18E е подобаващ както за обществени, по този начин и за частни горещи точки с до 50 консуматори. Рутерът поддържа модерни стандарти за криптиране (WPA, WPA2-PSK), пречистване на трафика по IP, mac и URL, разнообразни VPN протоколи (вкл. IPsec, PPTP и L2TP в Client/Server режим) и други варианти за сигурност като DDoS отбрана. Това прави устройството уместно и за образуване на сигурна връзка сред централен офис и клонове, както и с мобилни чиновници и сътрудници.

Tenda W18E е двубандов рутер с поддръжка на гигабитова скорост (снимка: TechNews.bg)

Освен това рутерът предлага услуга „ captive portal ”, т.е. уеб страница за достъп до интернет с потребителско име и ключова дума, която се появява в браузъра при опит за свързване на нов консуматор към безжичната мрежа. Подобна уеб страница може да се употребява от операторите на Wi-Fi хотспота за заплащания на услуги, единодушие с потребителски съглашения, анкети и други

Що се отнася до мобилните горещи точки , това е решение, което всеки собственик на смарт телефон – iPhone или Android – може да сътвори самичък, с цел да показа своя клетъчен интернет с приятелите или фамилията. Разбира се, става въпрос любителско решение за краткотрайни потребности и с лимитирани благоприятни условия, което не може да се съпоставя с един професионален хотспот на база на рутер и друго мрежово съоръжение.

Скорост и покритие

За да може горещата точката да удовлетвори потребностите на огромен брой консуматори, тя би трябвало да поддържа задоволително необятна честотна лента. Рутерът Tenda W18E е гигабитово устройство, което работи в два честотни диапазона – 2,4GHz и 5GHz, като поддържа сумарно 1187 Mbps (300 Mbps на 2,4 GHz плюс 867 Mbps на 5 GHz), т.е. това е рутер от клас AC1200, съчетаем със стандарта 802.11a/n/ac.

Връзката към интернет доставчика (WAN портът) също е гигабитова. Нещо повече, налични са три WAN врата с гигабитова скорост (плюс 1хLAN), което значи, че рутерът може да се свърже към повече от една интернет линия, в това число от разнообразни снабдители. По този метод се резервира интернет връзката и може да се балансира натоварването сред наличните WAN връзки, тъй че да бъде обезпечена по-висока скорост за другите приложения в мрежата.

Tenda W18E е наличен на българския пазар на цена към 95 лева с Данък добавена стойност
(снимка: TechNews.bg)

Tenda W18E има необятно покритие – до 300 квадратни метра, с помощта на четири ориентирани антени и усилвател на сигнала, а напредналите технологии, вградени в устройството, обезпечават оптимално систематизиране на честотната лента сред обвързваните устройства. Моделът е разполагаем на българския пазар от формалните сътрудници на производителя на цена към 95 лева с Данък добавена стойност и гаранция две години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР