Покрай важните събития от деня без реакция, а именно -

...
Покрай важните събития от деня без реакция, а именно -
Коментари Харесай

Депутати от ДБ критикуват военния министър - като заешко сърце

Покрай значимите събития от деня без реакция, а точно - съветската инвазия в Украйна, остана едно изявление на военния министър Стефан Янев. Почти без реакция.

Рано сутринта Янев съобщи: " Ако тръгнем от разбора на думите на Путин, той заобикаля думата " война ". Ние фриволно я използваме, само че в идващите дни евентуално ще се удостовери тезата, че съветските дейности ще са лимитирани в някаква военна интервенция. Нека да не прекаляваме с тази изразителност ".

А вечерта, след закритото съвещание на Народното събрание, на което бяха изслушани управленията на службите за сигурност, влезе в пояснителен режим:

" Нарочно не приказваме с войнствена изразителност. Неслучайно изтъквам Путин, който сподели, че това е " специфична интервенция ". По този метод нито Путин, нито НАТО, затварят вратата за дипломацията. "

Случващото се от ранни зори, по думите на министъра, било " сериозен въоръжен спор ", само че пък " постоянно след жертвите има дипломация ".

Днес, въпреки Народното събрание да бе ангажиран четири часа да гледа бюджет 2022, до момента в който представители на парламентарните групи и на ръководещите, и на опозицията, се пробват да убедят Българска социалистическа партия и " Възраждане " да се съгласят с думата " наказания " в единната сякаш декларация на Народното събрание, с която да се осъди нашествието на Русия в Украйна, депутатите от " Демократична България " Елисавета Белобрадова и Ивайло Мирчев, видяха утринното изявление на Стефан Янев. И разкритикуваха министъра.

" Много е значимо да назоваваме имената с същинските им имена. (...) Ако назоваваме протичащото се в Украйна " кавга ", " лек скандал ", " неразбирателство " по медии и от публични лица, няма да променим действителността ", уточни Белобрадова, упоменавайки военния министър.

" За някои български " държавници " със заешки сърца се оказва непреодолимо затруднение през днешния ден да изрекат думата " война ". (...) Малко геройство би трябвало и думата " война " ще може да бъде изречена даже от най-големите съветски подлоги у нас ". - написа и сътрудника й народен представител Ивайло Мирчев.

Ето какво написа депутатката на Демократична България в профила си като " Летящата козила Ерато ":

" Добро утро, доколкото можем да си позволим сходно определение за утрото.

" Разбирам, че министър Янев има съмнения дали да назовем протичащото се в Украйна " война ". Призовава ни да не бързаме да слагаме етикети.

Не бързаме.

Това, което ме тормози и постоянно ме е тормозило, е осезаемото наличие на Русия в България по един, по какъв начин да го нарека, с цел да не поставям етикет... СПЕЦИФИЧЕН метод.

В сходни моменти, към които е обърнал взор целия свят, ние не можем да потъваме в приведена семантика, а да подкрепим Украйна без никакви съмнения.

Много е значимо да не ни е боязън да застанем на страната на правдата. Истинският родолюбец носи в сърцето си цената на държавния суверенитет и цената на всеки сантиметър, който влиза в границите на територията на една страна.

И е доста значимо да назоваваме нещата с същинските им имена.

Ако назоваваме протичащото се в Украйна " кавга ", " лек скандал ", " неразбирателство " по медии и от публични лица, няма да променим действителността.

Ако не можем в свободната ни република с демократично ръководство да преодолеем страха си, с цел да назовем нещата такива, каквито са, тежко ни и горко при по-сериозна обстановка.

Инак, в Брюксел назовават това " най-мрачните часове за Европа от Втората международна война ", а президентът разгласи, че над 4000 индивида към този момент са потърсили леговище в България и назова обстановката " пълномащабна стандартна интервенция на Руската федерация с всички сили и средства "

Дано успеем да сме съответни в помощта си към всички жители, потърсили помощта ни ". "



Ето и какво написа Ивайло Мирчев:

" За някои български " държавници " със заешки сърца се оказва непреодолимо затруднение през днешния ден да изрекат думата " война ".

Агресията на Русия против Украйна е война, не интервенция, не скаутски лагер, даже не е пердах сред футболни агитки.

Малко геройство би трябвало и думата " война " ще може да бъде изречена даже от най-големите съветски подлоги у нас ".



На фона на чуването през днешния ден на шефовете на службите, което стартира в 16 ч. в Народното събрание, по-рано денем депутатът заяви и нещо любопитно. Службите ни са сбъркали в прогнозите си за съветското нахлуване над Украйна:

" Преди дни прочетох в " секретно деловодство " секретните отчети на българското разузнаване за евентуална експанзия на Русия против Украйна.

Единственото, което мога да кажа е, че се случи тъкмо противоположното на прогнозата на службите ни. "



Депутатът от Демократична България подлага на критика и държанието на левицата и на " Възраждане ", които отхвърлиха да поддържат текста от декларацията на Народното събрание, в който се показва, че България поддържа Европейски Съюз и НАТО в налагането на наказания на Руската Федерация.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР