Покрай трагедията в Пирогов по-скоро трябва да поговорим за много

...
Покрай трагедията в Пирогов по-скоро трябва да поговорим за много
Коментари Харесай

Проф. д-р Генчо Начев: На първо място е сигурността на пациента

„ Покрай нещастието в „ Пирогов ” по-скоро би трябвало да поговорим за доста значимите проблеми в опазването на здравето, защото в действителност съвсем всяка седмица има неприятна вест. В същото време обаче, проблемите са затлачени от години ”. Това съобщи някогашният министър на опазването на здравето доктор Мими Виткова в предаването „ Неделята ” на Нова телевизия, съобщи вести.бг.

„ Ако погледнем какво се случва в дълбочина в опазването на здравето, ще забележим, че в действителност има проблеми. Защо цели райони в страната остават без болнична помощ, по какъв начин ще компенсираме неналичието на лекари, за какво пациентите заплащат безумно високи цени при лекуване в лечебни заведения? ”, попита тя.

„ Когато приказваме за случаите като „ Пирогов ” и други лечебни заведения, при които е паднала мазилка или асансьор, не би трябвало да забравяме, че те към този момент са на възраст, друга от тази на частните лечебни заведения. Трябва да отбележим и, че „ Пирогов ” е един колос с доста кревати и многопавилионни структури ”, съобщи проф. доктор Генчо Начев - шеф на университетската болница " Света Екатерина ".

„ Когато приказваме за сигурността, на последна място е сградният фонд и това, което се случва. На първо място е сигурността на пациента, която идва от качеството на обслужването и от качеството на апаратурата, с която се работи ”, сподели още той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР