Покрай приемането на България и Румъния в Шенген се натрупаха

...
Покрай приемането на България и Румъния в Шенген се натрупаха
Коментари Харесай

Емил Радев: Фалшива новина е, че ще приемаме хиляди мигранти от Австрия

Покрай приемането на България и Румъния в Шенген се натрупаха доста подправени вести, по какъв начин надали не и българското и румънското държавно управление са се съгласили да одобряват от Австрия хиляди мигранти. И това е една безусловно подправена вест . “

Това съобщи в изявление за Euronews Bulgaria евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Емил Радев . В съглашението за Шенген ясно е написано, че ние би трябвало да прилагаме Дъблинския правилник, което по думите на евродепутата значи, че просто се съгласяваме да прилагаме настоящия закон.

„ Ние виждаме, че статистиката за предходната година е 213 индивида, върнати от Австрия на България според този правилник. Някой ще каже – да, само че в този момент надали не ще ни върнат всички, които са влизали в България през последните 10 години. Това не е по този начин. В същия този Дъблински правилник написа, че назад връщане може да се изисква в границите на 12 месеца “, изясни Радев.
Така че няма безусловно никакво утежнение с непосредствено до в този момент настоящите условия за приемане на мигранти назад. Напротив, отново споделих, там написа, че ще изпълняваме настоящото законодателство, което значи 213 върнати индивида за предходната година. Аз не мисля, че тази година те ще са повече.
Емил Радев, евродепутат от ГЕРБ-ЕНП

„ Въпреки всичко, хубавата вест е, че тук в последните дни на миналата година Съветът на Европейски Съюз и Народното събрание съумяха да се спогодят по пакта за миграция , което включва пет законодателни акта, които бяха препоръчани още от есента на 2020 година от Европейската комисия и които дават доста по-големи пълномощия и доста по-добри механизми за справяне с незаконната миграция “, уточни евродепутатът.

От в този момент нататък примерно стопански мигранти, идващи от Пакистан, Индия, Тунис и други страни, които нямат право на статут на бежанци, ще се стопират още на границата , ще бъдат настанявани в центрове от затворен вид. Ще има нова бърза процедура в границите на 12 седмици и тези хора, в случай че им бъде отхвърлен статут на емигрант, няма да могат да се движат свободно в съответната страна членка и изобщо в целия Европейски съюз “, добави още той.

„ Ще бъдат арестувани и ще бъдат доста бързо връщани в третите страни , от които идват. Ще се дават още пари за защитата на външните граници, ще се събират цялостни биометрични данни, тъй че, в случай че в една страна членка е отказано на дадения мигрант статут на емигрант, да не може да отиде в последваща страна членка и оттова отначало да желае подобен “, изясни Радев.

Според него външните европейски граници би трябвало да бъдат непропускливи за незаконна имиграция.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР