Покрай новата премиера на Netflix - Blonde с Ана де

...
Покрай новата премиера на Netflix - Blonde с Ана де
Коментари Харесай

10 изненадващи факта за живота на Мерилин Монро

Покрай новата премиера на Netflix - Blonde с Ана де Армас, отдадена на Мерилин Монро, евентуално всички разискват освен кино лентата, само че и живота на самата холивудска звезда на 50-те години на предишния век.

Докато в кино пространството обаче оставяме мненията за кино лентата да прескачат ту на единия, ту на другия полюс, ние си припомняме 10 любопитни обстоятелството за Мерилин Монро, които може би не сме и знаели преди, подбрани от Glamour.

Не, Мерилин Монро не е същинското ѝ име

Въпреки че името ѝ е от най-популярните в света въобще, още в ранните дни на кариерата си тя е била уверена да го смени със театрално такова. Така Норма Джийн Бейкър (с моминска фамилия Мортенсън) става Мерилин Монро.
 Снимка 476917
Трябвало е да изиграе Холи Голайтли в " Закуска в Тифани "

За основната роля във кино лентата " Закуска в Тифани ", основан по едноименната книга на Труман Капоти, в началото е била определена Мерилин Монро. Оказва се, че писателят в действителност е бил неин непосредствен другар и даже е бил въодушевен от нея за героинята си Холи Голайтли. Ролята обаче в последна сметка е поверена на Одри Хепбърн.
 Снимка 259537
Мислила е, че артистът Кларк Гейбъл ѝ е татко

Майката на Мерилин е имала закачена на стената си фотография на мъж, с който се е срещала. " Той имаше тъничък мустак като Кларк Гейбъл ", е казвала Монро, уточнявайки също, че майка ѝ по този начин не ѝ е разкрила името на мъжа от фотографията.

По-късно, през 1935 година, Монро е отишла на кино, с цел да гледа кино лентата " Китайски морета " с присъединяване на Кларк Гейбъл и Джийн Харлоу. От момента, в който младата Мерилин вижда Гейбъл на екран, той за нея става " индивидът, който смятах за татко си ".

Популярната рокля, с която изпява " Честит рожден ден, господин президент " безусловно е била шита по нея

На 19 май 1962 година Мерилин Монро излиза на сцената в Madison Square Garden, с цел да изпее " Честит рожден ден " на тогавашния президент Кенеди. Когато съблича пухкавото си кожено палто, цялата навалица ахва. Актрисата остава по рокля, толкоз ослепителна, и то напълно безусловно - обсипана с блестящи мъниста и шита по нея.

Майка ѝ е страдала от параноидна шизофрения

В фамилията на Мерилин Монро е било известно, че е имало душевен болести. Баба ѝ по майчина линия се е самоубила, а майката на актрисата, Гладис Ели, е била приета в болница в санаториум. Смята се, че самата тя, поради болестта си, не е разпознавала Мерилин, личната си щерка.

Марилин Монро се е дегизирала, с цел да избегне папараците

Когато не е желала да бъде разпознавана, изключително на обществено място, актрисата си е слагала тъмна перука и слънчеви очила и е приемала облика на алтер егото си, Зелда Зонк.

Можем да си купим присъщото ѝ алено червило

Червеното червило, с което сме привикнали да виждаме Мерилин Монро на фотосите в действителност е композиция от няколко цвята, само че гримьорът ѝ постоянно е употребявал също и нюанса Ruby Red. Той към този момент не може да бъде платен в Съединени американски щати, само че за благополучие ние в Европа към момента имаме тази опция.

В дома ѝ е имало система за подслушване и диалозите ѝ са били записвани

Устройството, което е било вградено в къщата на Мерилин Монро, било с размерите на оризово зърно. Предвидливо, поради, че диалозите ѝ напълно целеустремено са били подслушвани. Смята се даже, че Монро и Кенеди са се срещнали в дома ѝ и са водели спор в деня на гибелта ѝ.

Франк Синатра ѝ е подарил куче

Музикантът е един от спряганите за любовници на Мерилин Монро. В края на живота си той ѝ подарява кученце, порода малтийски териер, кръстено Мафия (или в резюме Маф). Самата Монро шеговито избира това име, поради хипотетичните връзки на Франк Синатра с мафията.

Любопитно е също, че две полароидни фотоси на кученцето Маф са били продадени на търг през 1999 година за над 220 000 $. Завършваме не с факт, а с едно забавно съмнение, че самият Алберт Айнщайн е бил нейн ухажор.

В края на 40-те години на предишния век Мерилин е живяла в едни апартамент с артиста Шели Уинтърс. В автобиографията си той твърди, че самата Монро му е загатнала за любовна спекулация сред нея и Айнщайн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР