Покрай драмата със Сашко се свързахме с Тодор Деянов, баща

...
Покрай драмата със Сашко се свързахме с Тодор Деянов, баща
Коментари Харесай

Бащата на Съвестин пред Lupa.bg: Сашко е твърде голям да е отвлечен за органи или осиновяване

Покрай драмата със Сашко се свързахме с Тодор Деянов, татко на отвлечения на 6 май 1997 година 7-годишен Съвестин Деянов, който не е открит и до ден сегашен. Случаят и тогава трогна хората, само че страната не направи нищо да помогне на родителя. 25 години по-късно бащата не е изгубил вяра сина му самичък да го откри. 

- Какво ти е мнението за драмата със Сашко, поради това, което се случи с теб преди години, няма по какъв начин да не я следиш с интерес? 

- Има три хипотези, които можем да обсъждаме. Щастливата развръзка би била майка му да го е отвлякла. При другата догадка то да оцелее в този мраз е мъчно. Ако се беше изгубил, щеше самичък да потърси храна и вода, каквото и заболяване да има. Това е инстинкт!

- Отвлечен за донор не допускаш, че е? 

- О не, това не се е случило. Първо, е доста злокобно, второ детето е към този момент огромно, не е на възрастта на Съвестин, няма по какъв начин и да е похитено за донори или осиновяване. Тук става дума или за родителско интернационално похищение или педофилски нелепости. Може и да е трагичен случай, само че в случай че дете е отвлечено за донорство, няма облага от това нещо. И ти можеш да отидеш в Турция против 3000 евро да си дадеш напълно легално бъбрека. А едно дете би трябвало да има съгласуемост с приемника, не става да се даде по този начин на всеки органа.  



- Твърде огромен е за осиновяване нали?

- Да, несъмнено, че към този момент е на възраст, на която не е допустимо да го дадат на друго семейство, огромен е. Някой педофил може да се е изгаврил като го е срещнал в гората и след това се е изплашил и не се знае какво е направил. 

- Критикуват татко му, че не се държи съответно, какво е твоето мнение? 

- Знам за него, че е неработоспособен и го е следил единствено от колата. Той се е явил на детектор на лъжата, тъй че може единствено да гадаем и не би трябвало да виним индивида.

Направи ми усещане, че работили с екстрасенси, само че би трябвало да знаете, че няма в света открит липсващ човек с гадатели и хора с изключителни качества. Това са нелепости, които по-скоро вредят, вместо да се търси обикновено момчето, бавят следствието. 



- Ти за Съвестин се отхвърли тотално или имаш някакви очаквания към момента да го видиш до теб?

- Не, не съм се отказал въобще. Просто не се явявам повече пред медиите, тъй като видях че няма смисъл от това. Държавата ме остави без средства, с цел да не мога да провеждам аз издирването му.

Отказах се от всевъзможни неща, от които не им пука на никого и не трогнаха никой от тези, които са на власт.

Имам вярата той самичък да се върне, тъй като такива случаи има и в България. Отвлечени деца схващат че са осиновени и от любознание стартират да си търсят сами родителите.

Той към този момент е огромен, може да откри и информация в нета и да направи лично следствие и да пристигна самичък при мен.

Между другото уеб страницата, който го правихме три пъти го хакваха, по тази причина се отказахме да го вършим. И тези удари са от службите.

- Значи в действителност може да си бил прав преди, когато споделяше, че служители на реда са отвлекли детето ти?

- Намесени са освен служители на реда, само че и хора, които печелят около тях. Каналите са едни и същи. Както са проститутките, оръжията и опиатите, трафикът на деца е по същата конструкция. Замесени са и хора по върховете. Сега се сещам за тази Ружа Игнатова с милярдите левове злоупотреби. Стана ясно, че тя е покривана от доста значими за България хора. Всичко е доста гнило и по тази причина за хората Министерство на вътрешните работи значи Мутрагенство на вътрешните работи.

Сегашният вътрешен министър ми харесват нещата, които желае да направи, само че вижте, че от всички страни му желаят оставката! Това инцидентно ли е? Те не желаят да има настоящо Министерство на вътрешните работи. 

- Министерство на вътрешните работи работи ли добре по случая със Сашко съгласно теб, запитвам те, тъй като има доста полемики по тази тематика. Още не е разпитана майката, таткото се явява на детектор късно. Какво е твоето мнение? 

- Да, в действителност беше доста късно за детектор на лъжата, очевидно към този момент няма смисъл от него.

На процедура съвсем нищо не се е трансформирало в работата на полицията и от изгубването на Съвестин.

Не са затворили и незабавно границите, като детето е можело да бъде изкарано единствено за половин час в Сърбия. Положителното е, че е употребена термо камера и другото хубаво е, че хората започнаха всички дружно да го търсят, в това число и кмета.

Първите 24 часа са най-важни, тогава е времето, в което Сашко можеше да бъде избавен, по-късно и термокамерите стават непотребни. Няма по какъв начин това дете да е оживяло в тези студове, тъй че за мен полицията не се си в свършила вярно работата. Едно огромно отлично на хората, които се проведоха и започнаха да го търсят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР