Покрай дългите празнични дни нищо чудно да не ни е

...
Покрай дългите празнични дни нищо чудно да не ни е
Коментари Харесай

Как да почистим дома за 30 минути

Покрай дългите празнични дни нищо чудно да не ни е останало изключително време и предпочитание да се захванем с почистването на дома. Но рано или късно тази задача е неизбежна. Имаме обаче добра вест - досадното занятие може да се започва и завърши в границите на половин час .
 Домът, микропластмасата и какъв брой огромно е замърсяването у дома, на което сме изложени всекидневно
Невидимото замърсяване, на което сме изложени у дома

Наистина притеснително

Разбира се, от голяма важност е и размера на мястото, в което живеем. Но от по-голямо значение е организацията и да знаем какво тъкмо и по кое време да създадем. С няколко елементарни и бързи стъпки къщата ще наподобява още веднъж блестяща за идната порция празненства.

Най-трудното за начало

Започваме от кухнята. Именно там се заформя най-големият празничен Армагедон . Първо минаваме с влажен парцал или кухненска хартия масата, печката и плота, с цел да съберем по-големите останки от храна и другите отпадъци. След това правим същото деяние и с пода.
 Снимка 329888

Напръскваме мивката с препарат и деликатно почистваме до искра. Правим бърза ревизия за издайнически петна от процеса на подготвяне на празничната софра по стените и шкафовете. Почистваме деликатно с гъба и оставяме по-старателното вършеене с парцала и препарата за различен ден.

Микровълновата постоянно се оказва най-мръсното нещо в една кухня. За да променим този факт, слагаме купичка с вода и оцет и пускаме на пет минути. Така всички натрупвания по стените ще се отстранен единствено с едно минаване. Цялото кухненско разчистване би трябвало да ни отнеме не повече от 10 минути .

Бърз искра

Други 10 ще би трябвало да отделим, с цел да заблести и банята. Напръскваме щедро мивката, огледалото, тоалетната и пода с препарат за баня. Оставяме да подейства няколко минути. Междувременно почистваме с забрадка крановете и душа.
 Снимка 329874

Започваме да почистваме препарата с мръсотията от най-чистата към най-мръсната повърхнина - от огледалото към мивката с хартия или микрофибърна забрадка. Използваме и препарат за разчистване на тоалетната, изплакваме и забърсваме добре и извън.

Лесна работа

В хола е най-важно да отстраняваме прахта. Минаваме с прахосмукачка за две-три минути, след което хващаме парцала и минаваме шкафовете, масата, тв приемника и другите гладки повърхности. Изтупваме възглавниците и подреждаме общо за седем минути .
 Снимка 329890

Посрещане

Останалите три минути отделяме за нареждане на антрето. Тук в изгода още веднъж ни е прахосмукачката или мопа, в случай че сме с плочки. Няма потребност се се вживяваме доста, тъй като новите посетители ще донесат нова нечистотия със себе си . А и празниците са за релакс и забава, а не за главно разчистване на дома.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР