Поколението на така наречените милениуми е сред основните теми за

...
Поколението на така наречените милениуми е сред основните теми за
Коментари Харесай

Как децата на хилядолетието се справят със задълженията си?

Поколението на по този начин наречените " милениуми " е измежду главните тематики за разбор от социолози, психолози и експерти по ръководство на човешките запаси. Една от визиите за това потомство е, че те са по-склонни да оставят нещата просто да се случат, без да подхващат особена самодейност във връзка с живота, работата, имуществото и разноските си. Повечето експерти се притесняват, че този " нрав " се отразява на навиците им на харчене и взимането на решения по отношение на персоналните им финанси.

Обикновено нещата, за които децата на хилядолетието взимат потребителски заеми са свързани с угаждане на краткосрочни потребности. Те избират да влагат средства в пътувания, визити на концерти или различен вид шоу стратегии. Покупката на разнородни съвременни " джаджи " също спада към групата на продуктите, за които милениумите харчат пари. Но и те, като всеки различен, не желаят да изпадат в задължения. Според проучванията огромен % от младежите се тормозят, че не заделят задоволително пари за спестявания.

Животът е поскъпнал, а те не желаят да се лишават от удоволствията му, единствено тъй като не могат да си го разрешат. Дори в Германия, където таксите за образование на студенти са минимални, доста младежи взимат заем, с цел да покрият ежедневните си разноски. А в бъдеще постоянно срещат усложнения за изплащането им.

Причината за това съгласно експертите е недоброто познаване на финансовите артикули и принадлежности, заради което се стига до генериране на задължения от страна на огромен % младежи. А това има своите последици за бъдещето, тъй като става доста по-трудно да закупиш парцел или да създадеш семейство, когато към момента изплащаш заем.

Максимата, с която анализаторите дефинират милениумите - " живот на мига " - е прекомерно притеснителна за предходните генерации, тъй като те са привикнали да мислят за бъдещето и да се приготвят за него. Все отново, вярата на експертите е, че младите образовани хора разполагат с времето да осъзнаят, че познанията във връзка с това по какъв начин вярно да ръководят и структурират финансите си, както и да наблюдават и ръководят разноските си е от огромно значение, с цел да могат да си разрешат да влагат в мемоари и прекарвания, без да натрупват отговорности към своите кредитори.

Баланс, който може да бъде реализиран с ясно схващане и отговорност към себе си.

За какво обичат да харчат парите си децата на хилядолетието? Какво сочат данните от формалните изследвания по тематиката, можете да прочетете тук.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР