Поколение Европа - новата вълна млади предприемачи" е мотото на

...
Поколение Европа - новата вълна млади предприемачи" е мотото на
Коментари Харесай

Започна ХХI Есенен семинар във Варна с участието на близо 200 деца от българската диаспора

" Поколение Европа - новата вълна млади бизнесмени " е мотото на ХХI Есенен семинар във Варна, който събра близо 200 младежи от българската диаспора в Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Албания, Румъния, както и деца от Западните Родопи и региона на Тервел. Тази година събитието сложи акцент върху предприемачеството като опция за личностно и професионално развиване.

Участие в формалното разкриване на семинара взеха доктор Моника Панайотова, зам.-министър на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година, Огнян Златев, началник на Представителството на Европейската комисия в България, доктор Клаус Физингер, районен шеф за Югоизточна Европа на Фондация " Ханс Зайдел " и Богдан Мирчев, представител на Фондация " Ханс Зайдел " за България. Домакин на събитието бе доктор Милен Врабевски, ръководител на Фондация " Българска памет ".
Традиционният Есенен семинар е културно-образователна самодейност за европейска интеграция на младите ни сънародници от историческата диаспора. Те поддържат връзка на български език, който е основа за основаването на посланици на евроинтеграцията в страните от Източното партньорство и Западните Балкани.

" Целта ни е да покажем на тези младежи по какъв начин най-успешно да се възползват от методите за развиване, които Европейският съюз предлага. Именно тези младежи ще бъдат нашите бъдещи културни и стопански мостове с останалите европейски страни. Желаем младите ни братя и сестри да свържат образованието и кариерното си развиване с България. В години на демографска рецесия тази диаспора е основен наш стратегически запас. Важно е обаче тези деца да са и почтени жители в страните, от които произлизат. Искаме да сме сигурни, че те ще могат сполучливо да способстват и за развиването на личните си общества по местоживеене ", показа доктор Милен Врабевски. 

През последните 10 години, в границите на плана " Силна национална еднаквост - мощна европейска еднаквост ", над 5 хиляди български младежи от общностите ни зад граница са имали опция да опознаят културата и настоящото настояще на България, както и опциите за обучение и професионална реализация, които дава европейското участие на страната ни. Инициативата започва от есента на 2007 година в поддръжка на секторните просветителни политики в границите на общата политика за българите в чужбина.

Тази година програмата на семинара е извънредно забавна и атрактивна за децата. Ще има сесии по история, етнология и европейска интеграция. Акцент ще бъде подложен върху новаторското мислене, цифровото предприемачество, опциите за финансиране на предприемачески хрумвания и т.н.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР