Поклонението пред проф. Божидар Димитров ще е на 4 юли

...
Поклонението пред проф. Божидар Димитров ще е на 4 юли
Коментари Харесай

Прахът на проф. Божидар Димитров ще бъде разпръснат над Созополския залив

Поклонението пред проф. Божидар Димитров ще е на 4 юли 2018 година, сряда от 10.00 до 16.00 часа в Националния исторически музей. Това оповестяват от НИМ. Проф. Димитров умря през вчерашния ден на 72 години.
В четвъртък фамилията ще направи изпращане в църква в стеснен кръг. Близките са отказали предлагането на Министерството на културата проф. Димитров да бъде заровен в Алеята на създателите в Централните софийски гробища. Неговата воля била да бъде кремиран, а прахът му да бъде разпилян над Созополския залив, заяви в. "24 часа ".
Божидар Димитров е роден на 3 декември 1945 година в Созопол. Той е историк, лекар на историческите науки, водил е две телевизионни излъчвания. В продължение на дълги години бе шеф на Националния исторически музей, като се отдръпна от поста си през предходната година. Проф. Димитров е създател на десетки книги, отдадени на българската история.
През 2009 година проф. Димитров бе определен за депутат, а в първото държавно управление на ГЕРБ бе министър без портфейл, отговарящ за Агенцията за българите в чужбина, Държавна организация „ Архиви “ и Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.
Проф. Димитров записва в Софийския градски съд преди по-малко от месец своята партия „ Кубрат “. Тогава той съобщи желание да взе участие във всички следващи избори в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР