Поклонението пред актрисата Емилия Оманесян ще се състои на 23

...
Поклонението пред актрисата Емилия Оманесян ще се състои на 23
Коментари Харесай

Поклонението пред актрисата Емилия Оманесян ще се състои на 23 януари

Поклонението пред актрисата Емилия Оманесян ще се състои на 23 януари. Това заяви шефът на театъра в Смолян Румен Бечев.

Жителите на града, приятелите и околните на з агиналата при пожар актриса, която е носителка и на " Аскеер " , ще могат да отдадат респект от 10:00 до 13:00 часа в постройката на Родопски трагичен спектакъл " Николай Хайтов ".

Погребението ще бъде в Гробищния парк в кв. " Устово ". Румен Бечев уточни, че Емилия Ованесян е в състава на Родопски трагичен спектакъл от 1981 година.

Оттогава актрисата е играла в над 100 функции . Сред тях са Жената в „ Човешки глас ” от Жан Кокто, Ермена в ”Щуро племе ” от Славе Македонски, Кукле в „ Заливът ”, Нора в „ Нора ” от Х. Ибсен, Бланш в „ Трамвай Желание ” от Тенеси Уйлямс, Мери в „ Дългият път на деня към нощта ”.

За ролята на Аркадина в „ Чайка ” на А. П. Чехов, с режисьор Илиян Николов, Емилия Ованесян беше удостоена с премията „ Аскеер ” през 1994 година, а за ролята на Виктория в спектакъла „ Виктория ” - с премията за основна женска роля на Фестивала „ Малки театрални форми ”-Враца.

Тя бе и режисьор на голям брой спектакл и. „ Всички скърбим. Емилия отдаде целия си креативен и житейски път на Смолян и на театъра “, сподели още Румен Бечев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР