Поклон пред паметта на загиналите в терористичния погром в църквата

...
Поклон пред паметта на загиналите в терористичния погром в църквата
Коментари Харесай

ГЕРБ: Атентатът в Света Неделя е най-големият терористичен акт в историята на България

Поклон пред паметта на починалите в терористичния разгром в църквата "Св. Неделя ", осъществен от Българска комунистическа партия. Това се показва в декларация на Политическа партия ГЕРБ.

"Атентатът в църквата „ Света Неделя” е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на днешния ден – 16 април 1925 година – Велики четвъртък, от група дейци на военната организация на Българската комунистическа партия.

По това време в нея се организира церемонията по погребението на убития два дни по-рано военачалник Константин Георгиев от други дейци на комунистите. Специалната цел на атентата е по време на опелото да бъде премахнат военният и политическият хайлайф на страната, отпред с цар Борис III ", оповестиха от ГЕРБ в декларация.

95 години от кървавия атентат в "Света Неделя "

'При атентата са убити 134 души, а ранените са близо 500, като част от тях умират по-късно от раните си. Също по този начин гибелта си намират и доста цивилни, сред които деца ", напомнят в декларацията си от партията.

"Уважаеми сънародници, дано през днешния ден, 95 години по-късно, на Велики четвъртък, се поклоним пред паметта на починалите в този кървясъл терористичен разгром, осъществен от Българската комунистическа партия.

Нека два дни преди Възкресение Христово заявим, че днешна България вечно е избрала своя либерален и европейски път и в никакъв случай няма да разреши реституция на терористични и кървави режими! ", написа още в декларацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР