„Поклон пред делото на Мустафа Кемал Ататюрк - строителя на

...
„Поклон пред делото на Мустафа Кемал Ататюрк - строителя на
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание положи венец в мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк

„ Поклон пред делото на Мустафа Кемал Ататюрк - строителя на модерна Турция!”. Това написа ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов в формалната книга в мавзолея в Анкара на Мустафа Кемал Ататюрк. Председателят на Народното събрание, който е на публично посещаване в Турция, постави венец в мавзолея на Ататюрк - създател и първи президент на Република Турция. В церемонията участваха и членовете на българската парламентарна делегация.

По-късно през днешния ден ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов ще има среща на „ четири очи “ с ръководителя на Великото национално заседание на Турция Мустафа Шентоп. След нея ръководителите на парламентите на България и Турция ще дадат началото на пленарните диалози сред народните представители от двете страни. Предвижда се ръководителят на Народното събрание да сервира цветя на Паметника на жертвите на опита за прелом на 15 юли 2016 година в обособената за това зона в постройката на Великото национално заседание.

В състава на делегацията са ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, ръководителят на ПГ „ Български напредък “ Стефан Янев, заместник-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски и народните представители Даниел Лорер (ПГ „ Продължаваме промяната “), Сезгин Мехмед (ПГ на ДПС) и Николай Дренчев (ПГ „ Възраждане “).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР