Покер гигантът Stars Group Inc. ще закупи Sky Betting &

...
Покер гигантът Stars Group Inc. ще закупи Sky Betting &
Коментари Харесай

Собственикът на PokerStars с придобиване на стойност $4,7 милиарда

Покер колосът Stars Group Inc. ще закупи Sky Betting & Gaming в договорка, оценена на 4,7 милиарда $, която ще сътвори най-голямата в света търгувана обществено онлайн компания за залагания, написа Bloomberg. Базираната в Торонто Stars Group ще изплати на притежателите CVC Capital Partners и Sky Plc кеш и акции.

Дружеството, което има известната платформа PokerStars, ще изплати 3,6 милиарда $ и почти 37,9 милиона новоиздадени елементарни акции, съгласно цената на затваряне на 20 април.

Stars Group към този момент е договорила финансиране посредством заем на стойност към 6,9 милиарда $.

След несполучливия опит да поеме контрола над съперника на Sky - William Hill Plc., Stars Group най-сетне ще успее да запише съществено наличие във Англия - най-големият контролиран пазар в бранша - и голям брой евентуални нови клиенти за своето онлайн
казино и покер игри. Придобиването е и още една крачка в посока новата тактика на компанията, която към този момент не желае да разчита толкоз на нестабилния покер бизнес. През предходната година две трети от приходите ѝ са точно от него.

Новият колос ще има и по-добри позиции да навлезе в Съединени американски щати. В момента в " страната на неограничените благоприятни условия "
залагането върху резултата от спортни събития е разрешено едвам в четири щата. Но това може да се промени скоро, защото висшият съд преглежда вероятно оповестяване на закона от 1992 за противоконституционен.

CVC закупи контролния пакет акции в Sky Betting от Рупърт Мърдок през 2014 година. Сделката ще донесе и свежи средства на Sky, към която гледат и 21st Century Fox Inc., и Comcast Group.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР