Показанията на Васил Божков са част от това, което МВР

...
Показанията на Васил Божков са част от това, което МВР
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Арестите не са политически проблем, а проблем на престъпността

Показанията на Васил Божков са част от това, което Министерство на вътрешните работи е изкарало пред прокуратурата, за какво прокуратурата отхвърля да образува произвеждане още веднъж против хора от някогашната власт, това те би трябвало да го изясняват, сподели в „Денят стартира с Георги Любенов“ Даниел Лорер, министър на нововъведенията и растежа.

И напомни, че предприемачът е имал връзки с някогашните ръководещи в един доста дълъг интервал от време.

По думите му ГЕРБ се пробват да дефинират случая като политически проблем, а той не е. Той е проблем на престъпността.

„Когато Министерство на вътрешните работи има данни за закононарушения, арестува някой за 24 часа, това е естествена процедура, няма нищо трагично в това. Защо прокуратурата отхвърля – не мога да разясня, само че наподобява доста необичайно. Всеки път, когато има значими и забавни хора от близкото минало, прокуратурата си затваря очите“, сподели Лорер.

Според него, откакто прокуратурата не вижда доказателства и пуска задържаните, те нямат ход – в една правова страна те са наред.

„Но ние би трябвало да задействаме всички механизми на страната, с цел да е за всички върховенството на закона, подчеета министърът на нововъведенията и растежа.

Идеята на вицепремиера Корнелия Нинова за форсмажор няма да се осъществя, съобщи Лорер: „Това е екстравагантна концепция, чухме я за първи път на съвещанието на парламентарната комисия по стопанска система, преди този момент не е обсъждана в държавното управление, нито в обединението – това е концепция на Българска социалистическа партия. Ако се вкара на национално равнище, никой не счита, че ще е добре за стопанската система, защото негативите ще са доста по-мащабни от позитивите. Оценката ми е твърдо отрицателна, тъй като ударът върху българската стопанска система от прелюдия форсмажор и от нашите контрагенти от чужбина, ще е доста тежък.“

Той посочи, че задачата на държавното управление е да подкрепя бизнеса в най-критичните точки и го прави от задоволително дълго време.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР