Показания на няколко свидетели в съдебна зала в Пловдив могат

...
Показания на няколко свидетели в съдебна зала в Пловдив могат
Коментари Харесай

Тотален обрат с убийството на митничаря в Пловдив, говори Черната вдовица

Показания на няколко очевидци в правосъдна зала в Пловдив могат да преобърнат делото против убиеца Божидар Атанасов. Той получи две доживотни присъди поради убийството на митничаря Георги Дребчев от 1999 година и предприемача Огнян Харизанов, осъществено през 2007 година. Атанасов апелира първата си доживотна присъда за изтезанието на Дребчев в апелативен съд. Той не се признава за отговорен и твърди, че няма нищо общо със случая. Основните причини за присъдата и са показанията на очевидеца Иван Шиеков, който е твърдял преди време, че в нощта на убийството 13 юни (неделя) е бил дружно с Божидар Атанасов в две заведения в Пловдив, а по-късно го е закарал до блока на митничаря, не видял какво става, само че чул изстрели и на кръста на Божидар на връщане видял револвер. 

Свидетелката Бойка Янушева - Черната вдовица, през вчерашния ден донесе в съда нотариално удостоверен документ, който демонстрира, че в деня на убийството заведението не е работели поради ремонт. Кръчмата " Свети Георги " е била затворена цяло лято от май месец поради огромни реконструкции. В показанията си Шиеков обаче е декларирал, че в същата вечер е бил в същата вечер в тази механа. Янушева сподели още, че полицията може да удостовери това, защото заведението се намира тъкмо до постройката на 5 РПУ в Пловдив.

Другата свидетелка, която обори напълно думите на Шиеков, е Виолета Меретева. Тя и до през днешния ден има заведение в " Кючук Париж ". Жената сподели, че на 13 юни 1999 година, ресторантът не е работил. Бил е затворен от 10-и юни, тъй като всички са били в отпуск и на отмора. " Никога тогава, та до 2009 година заведението не е работило в неделя ", спомни си още Меретева.  В съда беше видян въпросният очевидец Иван Шиеков, придружаван от жена. Пред кореспондент на " Блиц " тя сподели: " Шиеков искаше да каже истината и единствено истината и да даде нови показания. " Той обаче не бил позволен, тъй като не подобен бил редът в правосъдна зала. Очаква се до месец съдът да се произнесе ще удостовери или анулира доживотната присъда на Божидар Атанасов.  Синът на Божидар Атанасов - Мирослав сподели, че татко му не се признава за отговорен и за другото ликвидиране и ще апелира и тази присъда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР