Показах на всички, че мога и къде ми е мястото.

...
Показах на всички, че мога и къде ми е мястото.
Коментари Харесай

Валентина от Hell’s Kitchen: Показах на всички, че мога и къде ми е мястото

„ Показах на всички, че мога и къде ми е мястото. Винаги моето име съществуваше в скандал, даже и аз да не присъствах. Не трябваше да обръщам внимание на свадите и щеше да е по-добре за мен, само че аз съм подобен човек, който обича да споделя истината в очите. Това е минус в нашето всекидневие, защото хората са по-лицемерни. Когато кажеш в очите на човек това, което не харесваш, типично човешка линия е той да стартира да се оправдава и да нападне отсрещната страна. Затова малко повече ни бяха споровете, само че нито един от сътрудниците не съм обидила на персонална основа. Не съм смесвала персоналните взаимоотношения с работата. Показах, че съм експерт и по този начин завоювах предаването. Очарована съм от началник Ангелов, който не познавах преди този момент, само че той е с доста потенциал и справедлив в оценките си. Хладнокръвен до мозъка на костите си “, признава в студиото на Валентина -победител в четвърти сезон на Hell’s Kitchen България.
„ Записах се в канстинга непринудено. Работих в доста добър хотел, с ресторант със звезда Мишелен в Германия. Ежедневието ми беше добре подредено, с добра заплата и не можех да се оплача. Но в един миг ми стана скучно, а по това време течеше рекламата за кастинга. Една вечер бях със брачна половинка си, изпих две бири, което е неприсъщо за мен и непринудено се записах на кастинга. Включването ми беше на подбив, на две бири. Когато отидох за първи път, брачният партньор ми показа, че е сигурен в успеха ми. Семейството ми повече има вяра в мен, в сравнение с аз самата. Шегувах се, че ще отида в предаването като Кличко, а за финала каквото стане. По време на предаването майка ми е била с високо кръвно от самото начало, а татко ми сподели, че се гордее с мен. Няма началник който да не вика и да не изисква. Човек, би трябвало да знае какво желае в този живот. Баща ми рядко е горделив от нещо и по тази причина съм извънредно щастлива, че получих хвалба от него. Съпругът ми въпреки това постоянно се е гордял с мене “, споделя Валентина.
„ Имах страхотни сътрудници и благодаря на всички. Не се възнамерявам за тези, с които не съм мелила дотам брашно. Трудни ми бяха взаимоотношенията с Деница, само че всички сме свободни да нареждаме живота си както преценим. Имам си своите забележки, само че не ги налагам, защото всеки си има мнение. Хората с черните куртки на финала ми бяха доста близки, защото претръпнахме един към различен и стопихме ледовете между тях. Свикнахме си с условията и мога да кажа, че Камен ми беше непосредствен, по-късно Елена, Виктория и Ники. Всеки един от тях е заслужен за почитание. Имат си плюсове на характера, мощни страни в готвенето и са положили доста труд, с цел да реализиран триумфите си “, разяснява останалите участници в кулинарното предаване победителката.
За отборната игра, свадите, искреността и лицемерието Валентина споделя:
„ Честно казано не ме интересуваше мнението на останалите. Това, което ми липсваше е, че колкото и да ти е тежък работния ден, ти се прибираш вкъщи при фамилията си и се разтоварваш. Това, което хората не могат да схванат е, че ти си изолиран за три месеца. Много от сътрудниците не помнят обстоятелството, че когато завърши работния ден би трябвало да се постави стоп и да се направи граница сред работа и отмора. Повечето не го правеха и изпадаха в полемики и от там идваха конфликтите. Трудно ми беше, тъй като ми липсваше фамилията “, признава топ кулинарката.
„ Приятелите ми, които са малцина, само че ме познават доста добре, не са ми подлагали на критика. Още първоначално в предаването заявих, че имам другари, които обичам, а тук в предаването съм пристигнала да играя и да покажа това, което мога. В действителния живот не ми се случва да крещя толкоз доста “, разяснява подложеното на критика от сътрудниците си държание.
„ Често употребяваната от мен дума „ захарче “ идва от една комична обстановка със брачна половинка ми. Веднъж разказвах на едно близко семейство какъв брой доста ме е ядосал брачна половинка ми и го нарекох „ чукундур “. Обясниха ми, че думата значи захарно цвекло и оттогава започнах да я употребявам “, изяснява Валентина.
„ Бившият ми началник беше доста благополучен и показа, че какво съм била в работата, такава съм и в предаването. Всички бяха доста щастливи от успеха и ми споделиха, че се гордеят с мен. Колегите от хотела дадоха обещание да създадем празненство когато се върна. “
Относно заминаването си в Германия, Валентина споделя:
„ Заминах за Германия, защото мъжът ми работеше там, а синът ми беше във възраст, в която имаше потребност от него. Преди това се бях завърнала от Испания и нямах желание да излизам още веднъж отвън България. Един професор ми беше споделил, че съм прекомерно усмихната и няма да устоя в Германия, само че аз напук, устоях. Отидох в страната, не знаех език, само че един възпитам мъж ме посъветва да упражнявам специалността си. Помогна ми, предложи ме в един хотел и първоначално гледах като риба цаца, само че последователно израснах до акула “, споделя по какъв начин става готвач в Германия и съумява да реализира немската фантазия.
„ Много съм работила и след година и половина шефът на хотела сподели на останалите, че би трябвало да слушат за всичко Валя. Работех три пъти повече, с цел да ме почитат германците. Никога не съм усещала подценяване, а и аз не бих го позволила. Много радостна съм, усмихната, знам да разпущам, само че съм и дисциплинирана. Трудно ми беше да се приспособявам, защото идвах от село и трябваше да вляза в динамичността на огромния град. Научила съм фамилията ми да съблюдава дисциплинираност. Според мен всичко в този живот е разрешено, само че с граница. Трябва да можеш да се контролираш, с цел да влезеш в обществото. Според мен началник Ангелов е доста тънък човек и не може да си визиите по какъв начин може да вика един началник в ресторант в Германия. За да можеш да функционираш и работиш в такава кухня, би трябвало да можеш да живееш под стрес, да си проведен, да мислиш бързо и да работиш два пъти повече от германците “, споделя за сложните уроци, научени от живота.
„ Всичко ми харесва в Hell’s Kitchen. Доволна съм от всичко, тъй като бях откровена “, признава откакто прави равносметка Валентина.
„ У дома се готви единствено българска кухня. Даже си върша луканки и лютеница за зимата. У дома готви повече майка ми, защото съм много заета и работя по 12 часа. Повече подготвям сладки и десерти. Дъщеря ми готви също доста добре, а синът ми прави макарони с броколи. Често споделям на децата си, че ги обичам такива каквито са. Смятам, че в случай че искаш да промениш един човек, можеш да го направиш единствено с положително. Съпругът ми съумява да ме командва с обич “, признава Валентина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР