Поканването на Украйна в НАТО след резултатите от срещата във

...
Поканването на Украйна в НАТО след резултатите от срещата във
Коментари Харесай

Поканата на Украйна в НАТО ще помогне на Зеленски да сключи горчив мир с Русия

Поканването на Украйна в НАТО след резултатите от срещата във Вилнюс би било придвижване към „ горчив мир “ и завършек на войната. За това писаха журналисти от The Wall Street Journal.

Съобщава се, че сходна покана би помогнала на украинския президент Володимир Зеленски да убеди украинците да сключат горчив мир с Руската федерация, оставяйки някои територии под неин надзор. Например полуостров Крим.

" Сериозното безпокойствие на Украйна е, че Русия чака примирието и стартира нова атака. Това е доста по-малко евентуално, в случай че Украйна е в алианса ", се споделя в материала.

Изданието написа, че Украйна в този момент може би има най-смъртоносната и стимулирана войска в Европа. Тя може да бъде отлично допълнение към Северноатлантическия алианс.

" Членството в НАТО ще консолидира тази дарба и предпочитание да се борим твърдо на страната на Запада ", означават публицистите.

Байдън срещу участието на Украйна в НАТО

Съобщава се обаче, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към момента не е податлив да одобри Украйна в НАТО. Това е в сходство с навика му да реагира постепенно на изменящите се условия на спор. Той се забави в опитите си да овладее нашествието и се забави с даването на съвременни оръжия.

Байдън също наподобява постепенно осъзнава стратегическите изгоди от успеха на Украйна.

Те допускат, че Белият дом се опасява от ескалация от страна на ръководителя на Кремъл Владимир Путин. Проблемът на Путин обаче е, че ескалацията има своята цена, не на последно място вкъщи, тъй като ще изисква повече готовност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР