Поканени са премиерът Кирил Петков и целия състав на Министерския

...
Поканени са премиерът Кирил Петков и целия състав на Министерския
Коментари Харесай

Радев и Йотова полагат клетва в сряда

Поканени са министър председателят Кирил Петков и целия състав на Министерския съвет. Ще участват и членовете на Конституционния съд, представителите на дипломатическия корпус, записаните в България вероизповедания, представители на държавните институции, предходни президенти на страната и ръководители на Народното събрание.

Началото на церемонията е в 10 ч.

Преди Румен Радев и Илияна Йотова да положат клетва пред Народното събрание, ще бъде прочетено решението, с което ЦИК ги афишира за определени за президент и вицепрезидент на България.

Двамата завоюваха с безапелационна преднина във втори тур на президентските избори на 21 ноември. В директен конфликт за доверието на гласоподавателите Радев и Йотова се изправиха против кандидат-президентската двойка, подкрепена от ГЕРБ Анастас Герджиков и Невяна Митева. Заради ниска изборна интензивност обаче безапелационен победител не бе определен на първи тур при изборите 2в1.

По време на утрешната гала Радев ще направи послание към народа и Народното събрание.

След церемонията в Народното събрание, Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала " Свети Александър Невски " Радев и Йотова и ще отслужи церемониален молебен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР