“Покажи уникалната си различност, покажи своята подкрепа!” е мотото, под

...
“Покажи уникалната си различност, покажи своята подкрепа!” е мотото, под
Коментари Харесай

Отбелязват Деня на редките болести в Стара Загора

“Покажи неповторимата си различност, покажи своята поддръжка!” е мотото, под което ще премине отбелязването на Международния ден на редките заболявания . В Стара Загора той се орга от Сдружение " Самаряни ", Националният алианс на хора с редки заболявания, пациенти, родители и симпатизанти.
В неделя, 24 февруари, от 11 до 15 часа на второто равнище в новия мол всеки, който желае може да поддържа хората с редки заболявания като промени лицето си с фикция и креативно ентусиазъм. Организаторите слагат единствено едно изискване - участниците да се снимат в истинска рамка и да разгласяват фотографията си в обществените мрежи с #ShowYourRare . Така те ще покажат поддръжката и съпричастността си към хората, страдащи от редки заболявания. По време на събитието ще се организира и дарителска самодейност в поддръжка на бебе Мая.
За отбелязването на Международния ден на редките заболявания на 23 февруари в старозагорското село Калитиново се провежда “Болница за плюшени мечета” , а на 28 февруари в Стара Загора ще се организира улична акция.
Международният ден на редките заболявания се отбелязва в последния ден на февруари. През 2008 година европейската пациентска платформа EURORDIS стартира самодейност, която да запознае жителите от страните на Европейския съюз с редките заболявания. Това са патологични положения с ниска заболеваемост и болестност, а в страните от съюза за рядка се счита болест, от която страдат по-малко от 1 на 2000 души. В Европа има над 25 милиона души с редки болести, по огромната част от които са деца. По света хората с редки заболявания са към 60 милиона. От познатите редки заболявания едвам 5% са лечими.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР