Покачващите се цени на горивата означават, че Ryanair повече няма

...
Покачващите се цени на горивата означават, че Ryanair повече няма
Коментари Харесай

Шефът на Ryanair: Ерата на полети по 10 евро приключи

Покачващите се цени на горивата значат, че Ryanair повече няма да предлага толкоз евтини полети, съобщи основният изпълнителен шеф на нискобюджетната самолетна компания Майкъл О'Лиъри в четвъртък.

" Няма подозрение, че в най-евтиния сегмент, нашите в действителност евтини промоционални цени – от 1 евро, 0.99 евро, даже 9.99 евро – мисля, че няма да видите такива предложения през идващите години ", разяснява той в изявление пред радио Би Би Си.

Майкъл О'Лиъри чака междинната цена на билетите на Ryanair да се увеличи от към 40 евро през предходната годината до към 50 евро през идващите пет години.

Поскъпването на горивото повишава цените за полети, само че също по този начин покачва енергийните сметки на семействата и разноските за храна, отбелязва Би Би Си.

Майкъл О'Лиъри е наясно, че растежът на разноските за гориво въздействат върху разполагаемия приход на хората, само че изрази убеденост, че броят на пасажерите на самолетните компании ще остане постоянен, а нискобюджетните варианти ще са все по този начин известни.

" Ние мислим, че хората ще продължат да летят постоянно ", сподели той. " Но аз мисля, че хората ще станат доста по-чувствителни към цените ", добави О'Лиъри.

C пoeвтинявaнeтo нa caмoлeтнитe билeти пpeз пocлeднитe дeceтилeтия, бpoят нa извъpшeнитe пoлeти ce yвeличи, ĸaтo пoвeчe xopa пpaвят ĸpaтĸи пoчивĸи в чyжбинa. Aвиoĸoмпaнии ĸaтo Rуаnаіr, Еаѕујеt, Vuеlіng и Wіzz Аіr ce cъcтeзaвaт дa пpeдлaгaт eвтини ycлyги бeз непотребни paзxoди.

Търговските полети в този момент способстват за 2.4% от международните въглеродни излъчвания и секторът е подложен под напън да редуцира въздействието си върху климата. Има и акции, убеждаващи хората да предпочетат железопътни или шосейни пътувания.

О'Лиъри обаче твърди, че шосейният превоз и корабите способстват повече за въглеродните излъчвания и разяснява, че фокусирането върху самолетните компании да понижат излъчванията е " несвоевременно ".

Той сподели още, че Ryanair е вложила в самолети, които са по-ефективни във връзка с горивото. Той е на мнение, че по-големи съкращения в използването на изкопаеми горива ще пристигна от прекосяването от бензинови и дизелови коли към електрически автомобили.

Πpeз пъpвитe шecт мeceцa нa 2022 година Rуаnаіr oтмeни 0.3% oт пoлeтитe, в cpaвнeниe c oбщo 3.5% нa Вrіtіѕh Аіrwауѕ и 2.8% нa Еаѕујеt, по данни на ĸoнcyлтaнтcĸa ĸoмпaния OAG.

Ryanair е основана в Дъблин, Ирландия, само че обслужва стотици направления до и отвън Обединеното кралство. Излизането на Англия от Европейски Съюз се оказа " злополука за свободното придвижване на работна ръка ", сподели разяснява О'Лиъри и прикани държавното управление да " бъде почтено и да признае ", че това е повода за дефицита на служащи.

Пазарът на труда в Обединеното кралство е " фундаментално разрушен ", сподели той и добави, че е време Обединеното кралство да обмисли превъзмогване на " някои от нелепостите на Брекзит ". Той сподели, че приоритет за идващия министър-председател на Обединеното кралство би трябвало да бъде подписването на съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз, в това число свободно придвижване на работна ръка.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР