Покачването на цените на кафето може да превърне тази сутрешна

...
Покачването на цените на кафето може да превърне тази сутрешна
Коментари Харесай

Кафето поскъпна с над 20 процента за година

Покачването на цените на кафето може да трансформира тази утринна напитка съвсем в разкош, гласи публично известие на Евростат. Цената на кафето в България е повишена с 20,5% за година. Това е повече от междинния растеж за страните от Европейския съюз с 16,9%, демонстрират данните на Евростат до края на август.

За хората, които пият кафето си с мляко и захар, този утринен обред може да е още по-скъп, защото цените на тези артикули са се повишили още повече. В България цената на прясното пълномаслено мляко се е нараснала с 24,1% за година.

България е измежду страните от Европейски Съюз с най-голямо повишаване на цените на захарта. Най-голямо е повишаването на захарта в Полша (+109,2%), Естония (+81,2%), Латвия (+58,3%) и България (+44,9%), демонстрират данните на Евростат.

При кафето минимум е повишаването в Италия (+6,6%), а най-голямо е във Финландия - с 43,6%. При захарта придвижването на цените е в доста по-широки граници. Има 10 страни, в които растежът на цените е под 10%. Сред тях са Австрия (+1,9%), Швеция (2,1%) и Германия (+2,3%).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР