Покачването на цената тока за клиентите на Енерго-Про ще е

...
Покачването на цената тока за клиентите на Енерго-Про ще е
Коментари Харесай

Парното в Русе скача с 33% от 1 юли

Покачването на цената тока за клиентите на Енерго-Про ще е 4,5%

С 33 % нараства цената на топлоенергията в Русе от 1 юли. Жителите на Габрово ще заплащат с 31 % по-скъпо парно. Основните аргументи за предлаганото нарастване на цените на топлинната сила са четирикратно увеличените цени на природния газ и двойния растеж на въглеродните излъчвания. Тези разноски имат максимален дял като въздействие върху крайните цени. За сдруженията в цялата страна тези два съставния елемент съставляват приблизително 80 на 100 от техните разноски за произвеждане на топлинна сила, обясниха специалистите от Комисията за енергийно и водно контролиране по време на извършеното публично разискване. Покачването на цената тока за клиентите на Енерго про ще е 4,5%, оповестява.

В сходство с условията преди публичното разискване Комисията организира на 2.06.2022 година и намерено съвещание с присъединяване на дружествата-заявители.

В 14-дневен период участниците в днешното разискване могат да подават писмени мнения по отношение на плана на решение.

Окончателно решение за одобряване на цени на електрическата сила за регулаторния интервал 1.07.2022-30.06.2023 година Комисията ще одобри на 1 юли 2022 година

Още преди КЕВР да разгласи, че намира изчисленията на сдруженията за правилни, националният омбудсман Диана Ковачева излезе с остро мнение против ценовия скок на топлоенергията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР