Покачването на напрежението по границата между Полша и Беларус доведе

...
Покачването на напрежението по границата между Полша и Беларус доведе
Коментари Харесай

Полша и Беларус взаимно се обвиняват за напрежението по границата |

Покачването на напрежението по границата сред Полша и Беларус докара до взаимни обвиняване сред двете страни.

Вчера полските граничари, а те дадоха отговор със сълзотворен газ и водни оръдия. 12 души са потърпевши, измежду които 9-ма служители на реда. От полското министерство на защитата настояват, че бежанците са били въоръжени с гранати, дадени им от беларуските служби. Според ведомството полските сили на реда са били принудени да употребяват сълзотворен газ, с цел да се оправят с агресивното държание на мигрантите. 

Главният комендант на полската полиция Ярослав Шимичик счита, че офицери от беларуските служби са взели участие интензивно в планирането и в самата офанзива на мигрантите, защото нападателите наподобява имат опит в разнообразни конфликти, а измежду най-агресивните хора са били офицери от беларуските служби. Той заяви още, представен от БНР, че полската прокуратура е почнала следствие.

В Минск представителят на външното министерство Анатолий Глаз упрекна Полша за провокацията на границата и също разгласи, че стартира следствие , както и че Беларус ще приспособи логистичен център наоколо до границата за заслон за бежанците.

В разногласието се намеси и Жозеп Борел, който предложи основаването на сили за бързо разполагане на Общността от 5000 души. Според висшия представител на Европейски Съюз по външната политика се планува Европейски Съюз да може да работи по-бързо при възникването на рецесии.

" Това, което се случва на границата с Беларус, ясно демонстрира, че сме изправени пред друг тип закани, където всичко е превърнато в оръжие – мигранти, човешки същества, превърнати в оръжие и изпратени на границата като нов инструмент за дестабилизиране ", е безапелационен Борел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР