Покачва се напрежението в Близкия изток. Натам са насочени допълнителни

...
Покачва се напрежението в Близкия изток. Натам са насочени допълнителни
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕ! САЩ незабавно засилват присъствието си в Близкия изток

Покачва се напрежението в Близкия изток. Натам са ориентирани спомагателни сили и средства на Съединени американски щати.

Самолетоносачът USS Abraham Lincoln и подводницата USS Georgia се насочат към Близкия изток

По заповед на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин са изпратени подводница с управляеми ракети и самолетоносачът USS Abraham Lincoln. На борда на големия кораб се намират изтребители F-35C и F/A-18 Hornet. Нареждането е те да се насочат допустимо най-скоро към Близкия изток. Това се споделя в оповестено късно нощес изказване от Пентагона. В обявата се показва, че нощес Остин е разговарял с сътрудника си от Израел Йоав Галант. Те са дискутирали и интервенциите в Ивицата Газа за понижаване броя на цивилните жертви в региона.

Самолетоносачът USS Abraham Lincoln се намираше в Азиатско-Тихоокеанския район. Сега той би трябвало да размени ударната група на самолетоносача USS Theodore Roosevelt. Последният кораб към този момент да приключва задачата си в Близкия изток.

В поддръжка на Калин Стоянов, служители на реда се събират на митинг в София 12.08.24 08:07 НАПРЕЖЕНИЕ! Съединени американски щати неотложно ускоряват наличието си в Близкия изток 12.08.24 08:00 Разговорите не престават! Горица Кожарева търси новите министри 12.08.24 07:47 Кристиян Шкварек: Нещо доста занимателно от геополитическа позиция се случва сега в Сърбия 12.08.24 07:32 Лена Бориславова отива в прокуратурата 12.08.24 07:23

SafeNews напомня, че още предходната седмица Остин разгласи, че самолетоносачът USS Abraham Lincoln ще дойде в региона на централното командване до края на месец август. На борда на самолетоносача има изтребители F-35 и F/A-18. За подводницата с управляеми ракети USS Georgia, също както и за самолетоносача, не е ясно какъв брой бързо се чака да доближат до региона на Близкия изток.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР