„Пожелаваме си на 14-ти ноември един добър резултат за БСП,

...
„Пожелаваме си на 14-ти ноември един добър резултат за БСП,
Коментари Харесай

Христо Проданов: По-добър резултат за БСП на 14-ти ноември означава по-голям шанс за разумните решения за България

„ Пожелаваме си на 14-ти ноември един добър резултат за Българска социалистическа партия, с цел да има по-голям късмет рационалните решения за България и действителната смяна да стартират да се случват най-сетне, тъй като всички български жители чакат това от всички нас. " Това съобщи лидерът на листата от претенденти за народни представители на „ Българска социалистическа партия за България " в 23 МИР - София Христо Проданов на формалното разкриване на предизборната акция на левицата.

Той показа част от посланията и вижданията на левицата по отношение на възстановяване на бизнес климата в България, за решение на казуса с фрагментите, както и някои от концепциите на Българска социалистическа партия за ръководство и решение на проблемите в туризма.

Социалистът стартира с тематиката за възстановяване на бизнес средата в България като съобщи: „ Защо, откакто в България налозите са най-ниски в целия Европейски Съюз, цената на труда е най-ниска в целия Европейски Съюз, България е на последно място по вложения, както вътрешни, по този начин и задгранични? Това е по този начин, само тъй като не сме правова страна. Водещото наше предложение е България да стана правова страна, с цел да може бизнес средата да се усъвършенства ", изясни той.

Христо Проданов уточни някои от съответните ограничения на левицата за възстановяване на бизнес климата:
- Насърчаване на дигитализацията на процесите в предприятията;
- Създаване на опция за внедряване на цифрови технологии;
- Повишаване на цифровите умения на служащите и чиновниците посредством основаване на принадлежности за финансиране от фондовете на Европейския съюз и Националния проект за възобновяване и устойчивост;
- Регламентиране на отдалечената работа в станалия доста съвременен " хоум офис " и основаване на цифрови трудови книжки;
- Облекчаване на процедурите за съгласуваност на предприятията към мрежовите структури ВиК, ел сила и др.;
- Премахване на опцията за възлагане на " ин хаус " публични поръчки на предприятия, които не разполагат с нужния човешки, механически и финансов потенциал да извършат най-малко 90% от предоставената им дейност;
- Функционална стартъп виза, елементарен достъп на бизнесмени от трети страни, които потвърждават, че ще развият бизнес с висока добавена стойност.
Христо Проданов изложи и част от стъпките за превъзмогване на неналичието на квалифицирана работна ръка. Той напомни поредицата от срещи, които Българска социалистическа партия организира с браншови организации, работодателски организации и синдикати: „ Абсолютно всички обърнаха внимание на казуса с неналичието на фрагменти в България, който от ден на ден се задълбочава. Затова ние предлагаме:
- Приемане на ограничения посредством промени в Закона за висшето обучение и Закона за професионалното образование, гарантиращи по-тясно свързване с потребностите на стопанската система и обществения сектор;
- Разработване на национална стратегия за заселване в България на жители от трети страни с български произход;
- Облекчаване на нормативната уредба за улеснение на достъпа до България и българския пазар на труда на задгранични работници-специалисти с български произход;
- Осигуряване на опция задгранични жители, добили висшето си обучение в България, да получат достъп до пазара на труда у нас.
Във връзка с това какво планува Българска социалистическа партия в областта на туризма Христо Проданов съобщи, че първото и най-важно нещо е обединяването на сектора. „ Ситуацията в туризма е като политическата обстановка България - огромно разделяне и неспособност за реализиране на единодушие по доста въпроси ".
Актуализирането на законодателството в региона на туризма, основаването на обществен указател, включващ всички туристически обекти, които са обществена държавна благосъстоятелност и изработването на тактика за развиване на планинския туризъм в България във всичките му форми са останалите оферти на Българска социалистическа партия в сферата, които социалистът уточни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР