Пожелавам успех на новия служебен кабинет. Трябва да надяваме, че

...
Пожелавам успех на новия служебен кабинет. Трябва да надяваме, че
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Няма да влезем в еврозоната през януари 2025 г.

" Пожелавам триумф на новия длъжностен кабинет. Трябва да надяваме, че институциите и държавното управление ще работят за това България да се усъвършенства. В кабинета виждам специалисти, както и хора, които не познавам и не мога да разясня. Не познавам и господин Главчев. Добре е, че пое тази тежест, тъй като някой трябваше да го направи ", съобщи някогашният вицепремиер Атанас Пеканов.
Той добави, че го тормози обстоятелството, че липсва вицепремиер по европейското финансиране, защото Асен Василев е взел този сектор във финансите.
" Сега финансовият министър ще бъде претрупан и с двете задания. Това нямаше по какъв начин да се промени и не е неточност на служебния министър председател сега, тъй като кабинета не може да промени структурата, само че нов кабинет ще може да го направи. На Асен Василев не му остана време да се занимава с това да получим пари по ПВУ. Нищо не беше свършено в тази сфера, тъй като няма подобен сектор ”, посочи Пеканов.
Той разяснява и изказванията за разноски на обществени финанси в огромни размери.
„ Със сигурност има такива. Това за мен беше една от грешките в поправката на Конституцията, в този момент ще продължи предизборното наддаване ”, добави той.
По думите му приходите би трябвало да се подвигат, само че не за всички на куп.
„ Раздаването „ на калпак ” е неверна политика ”, сподели той.
Пеканов посочи, че не е склонен с тезата, че служебният кабинет единствено провежда избори.
„ А всички периоди, които текат и би трябвало да се изпълнят какво да се направи за тях? Ако служебния кабинет през 2022 година не занимаваше с ПВУ и със правосъдните закони нищо нямаше да се придвижи напред ” добави той.
„ Взривен съм от всичко, което чух през последните седмици. 9 месеца. Това, че всеки ден споделяме какъв брой са ни пробити институциите няма да ни помогне в Европа ”, разяснява той.
Според него има потребност от смяна и по-бърз напредък, само че не по метода, по който се случва.
Той посочи, че страната ни няма да влезе в еврзоната през януари 2025 година, защото не отговаряме на критерия инфлация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР