Пожелавам си здраве за Коледа - най-вече за майка ми

...
Пожелавам си здраве за Коледа - най-вече за майка ми
Коментари Харесай

Бабата на детето на Иванчева: Не ми е нито до Коледа, нито до Нова година

" Пожелавам си здраве за Коледа - най-много за майка ми и детето! Само по този начин и аз ще съм спокойна, когато съм надалеч от тях, тъй като ще знам, че са добре! "

Това е съкровеното предпочитание, което наказаната кметица Десислава Иванчева показа пред " България Днес " от килията на Сливенския затвор.

Тя попадна там преди месец и половина, откакто Върховният касационен съд я осъди дефинитивно на 6 година затвор за рушвет от 70 хиляди евро от строителен бизнесмен. Ексуправничката е безапелационна, че е почтена и парите са й били подхвърлени в служебната кола.

" Истината рано или късно ще излезе, другото ще се подреди ", безапелационна е Иванчева. След месец в зандана тя звучи метафизичен настроена. Казва, че й оказва помощ поддръжката на хората, които имат вяра в невинността й. Затова им благодари и им пожелава всичко най-хубаво през новата година.

Не е ясно дали някогашната кметица ще може да получи най-скъпия подарък за себе си на Рождество - опцията да прегърне момченцето си Валентин-Александър. Преди броени дни то стана на годинка и 1 месец. Бебето беше заченато ин витро от донор - след години битка на Иванчева за дете, тя реши да бъде самотна майка.

Първият рожден ден малчуганът отпразнува без известната си майка, тъй като дни по-рано тя беше отведена от Съдебна защита, с цел да изтърпява наказването си. Това стана на 10 ноември на разсъмване, когато униформени изненадаха Иванчева в дома й. Тя стартира да предава онлайн в обществените мрежи по какъв начин си събира багажа и по какъв начин се разделя с най-близките си - дребния си наследник и старата си майка Любка. Кадрите, запечатани и от кореспондент на вестника, трогнаха хиляди.

Сега Десислава Иванчева мечтае да види отрочето си точно на най-светлите празници. Още не е ясно дали това ще може да се случи. Валката е бил единствено един път на посещаване при нея. Води го баба му дружно с другари на екскметицата. Възрастната жена споделя, че в сливенския пандиз няма никакви условия за преповиване на дребни деца или място, където да може да се нахранят. При свиждането им се наложило да изчакат извън на скамейка.

Затова не смее да води внучето на рандеву на майка му, с цел да не го простуди. Дългото пътешестване от София до Сливен и назад също основава усложнения с храненето и спането на малчугана. Засега Десислава демонстрира схващане и избира да не рискува здравето на детето, поради и многото вируси в този миг от годината.

Освен това тази седмица тя стартира работа в кухнята на пандиза. Признава, че е получила предложения от доста компании, само че предпочела да работи в зандана, с цел да не основава задължения на защитата да я пази в допълнение, в случай че излиза на външен обект. Благодарение на труда си ще може да си редуцира присъдата. Два дни работа се броят за три излежани.

На труд залага и заместничката на Иванчева - Биляна Петрова. Тя получи 5 година затвор, само че при общ режим. Тъй като Иванчева е под първичен непоколебим режим, двете бяха дружно 2-3 седмици, след което ги разделиха. Иванчева попадна в една килия с акушерката Емилия Ковачева, която беше наказана за побоя над новороденото бебе Никол. Останалите множеството лежали за убийства.

" Нищо че излежахме близо година непоколебим режим в ареста, само че има дупка в закона, която не преглежда това събитие. И пъкълът стартира изначало. При непоколебим режим лежат наказаните за убийства, рецидивисти, насилници. Аз за какво съм там, като и на мравката път върша, майка на малко бебе съм, не знам. За каквото и да са ме осъдили, най-малко ликвидиране не можаха да ми припишат, само че съм измежду такива затворнички. В една килия съм с жена с няколко убийства и акушерка, насилвала новородено бебе. Защо ли съм с жена, насилвала малко бебе, като аз самата съм майка на малко бебе? Защо съм и с жена, наказана за убийства, която не понася светлината, желае 24 часа да сме в мрачевина и не търпи друго мнение, а с такива хора не се спори. Виждам светлина за малко, когато излизаме по коридорите, да обядваме и да вечеряме. А аз имам потвърдено депресивно положение в ареста от психолог, тъкмо заради неналичието на светлина, на витамин D, аз съм безоблачен човек ", написа Иванчева до околните си. След тези разкрития тя е била преместена в друга килия, разясняват осведомени. Двете кметици намекнаха, че са получавали закани за живота си от други обитателки на панделата. Въпреки несгодите двете пожелават на всички светли и споделени празници.

С Дядо Коледа и елха

В навечерието на Коледа при сина на Десислава идва положителният дъртак. От храма " Рождество Христово " в " Младост " изпращат Дядо Коледа при Валентин-Александър. Макар да не може да получи подарък от личната си майка, малчуганът беше сюрпризиран от белобрадия дъртак.

" Не ми е нито до Коледа, нито до Нова година. Няма по какъв начин да ми е празнично, само че поради детето ще украся елхата ", признава бабата на детето Любка Иванчева. До последно тя ще се чуди къде да я постави, тъй като внучето й лази и пипа на всички места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР