Пожелавам си за Коледа да имаме къща. Семейството ми да

...
Пожелавам си за Коледа да имаме къща. Семейството ми да
Коментари Харесай

Малката Илияна си пожела за Коледа къща, но година по-късно отново се събужда във фургон

" Пожелавам си за Коледа да имаме къща. Семейството ми да е крепко ", пожела си дребната Илияна от Трилистник, която показа през сълзи пред Българска национална телевизия на предишното Рождество.

Домът й беше опустошен от водното злополучие в Карловско, потопило няколко села през септември 2022-ра. Година по-късно откриваме тя и брат й са още веднъж във фургона.

" На настоящия стадий е същото, само че отсега нататък се надяваме да се трансформират нещата. Имам вяра, имам и религия – както и цялото семейство. Щом ги има вярата и вярата, рано или късно ще стане. Ще се подобрят нещата. Всичко ще си пристигна на мястото си – както си беше ", сподели брат й Йордан.

Преди бедствието Данчо е имал своя стая в дома си – ремонтирана и обзаведена. Сега във фургона няма задоволително място, с цел да го извърши с плакати на обичания тим - Локо-Пловдив.

Майката на двете деца подготвя коледната софра без кухня.

" Вече привикнахме. Трудно е, тъй като няма кухня вътре, сготвям тук извън в остатъка от къщата, студено е – на открито, във вътрешността. Не е както у дома – да си готвиш в кухня, всичко да ти е комфортно ", описа Ирина Драганчева.

За да е на топло, фамилията единствено е изолирало двата фургона в двора на разрушената къща. Украсили са и тясното пространство, с цел да не изгубят около дома си и коледния дух.

Ден след ден семейството постепенно се възвръща. И въпреки всеки дъжд да връща загатна за преживения смут, четиримата не са изгубили вяра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР