Пожелавам си да стигна до Олимпиада и да взема олимпийски

...
Пожелавам си да стигна до Олимпиада и да взема олимпийски
Коментари Харесай

Симона Иванова: Пожелавам си да стигна до Олимпиада и да взема олимпийски медал

Пожелавам си да стигна до Олимпиада и да взема олимпийски орден. Това съобщи в изявление за БГНЕС надарената ни млада плувкиня Симона Иванова, която през днешния ден бе част от шестото издание на благотворителното тичане Run2Gether в София. Иванова е извънреден гений, като при започване на април счупи 40-годишен връх в родното плуване - състезателката на НСК " Олимп " (София) приключи на четвърто място в дисциплината 200 м свободен жанр на шампионата " Мултинейшънс " (момичета 14-15 година и момчета 15-16 г.) в сръбската столица Белград. Резултатът й от 2:08:68 бе нов държавен връх за девойки младша възраст, подобрявайки върховото достижение на Ваня Аргирова, която на 18 август 1983 година в Лайпциг (ГДР) записва време от 2:08:73 .

 Симона Иванова.

С нея през днешния ден бе и треньорът и ръководител на столичния НСК " Олимп " Емил Милков . " За нас е голямо наслаждение да участваме всяка година в маратона Run2Gether. Всъщност, най-важното нещо, на което учим нашите състезатели, като Симона, е, че ние би трябвало да се развиваме и като хора - освен във физическо направление, а и в спортно, с цел да можем да сме пълноценни персони. Защото тъкмо това е разликата сред положителните и най-хубавите спортисти. Когато тя отиде на край и се състезава, всички като нея имат качества като експедитивност, мощ, устойчивост, само че това, което разграничава положителните от най-хубавите, е това, което имат в главата и в сърцето си ", сподели той.

Иванова изрази поддръжката си за благотворителното тичане за хора с разнообразни благоприятни условия, като се надява един ден да стигне до огромните надпревари - Олимпиада, Световно и Европейско състезание . " Аз съм тук, с цел да мога да поддържам връзка с всички деца и да тичаме, с цел да можем да ги поддържаме. За мен тичането е развлечение, нещо забавно. Надявам се да стигна някой ден до Олимпиада, Световно и до Европейско. Сега ще отида в Лариса на едно съревнование с националния тим. Надявам се там да направя още върхове. Разбира се, че имам вяра в себе си ", продължи надарената ни плувкиня.

Милков бе безапелационен, че Иванова няма таван и само тя може да си поставя ограничавания . " Няма таван, няма лимитирани благоприятни условия. Таванът е подобен, какъвто си го сложи тя. Стига да има вяра, оттам-нататък опциите ни са неограничени - това е и посланието ми към всички хора - " Вярвайте в себе си, вие сами си поставяте граници на своите благоприятни условия " ", показа още той и продължи: " За шеста поредна година участваме, през цялото време, ние идваме тук с всичките ни деца, с огромна част от състезателите ни - за нас е значимо да ги развиваме както във физическо, по този начин и в умствено, духовно и социално-емоционално измерение, което значи да поддържаме връзка с останалите, да служим на разнообразни дела. За нас този маратон е наслаждение и развиване. Включвали сме в доста благотворителни дела - сами предизвикваме такива. Това, което бих желал да споделя от годините тук до момента - доста значимо е по какъв начин гледаме на хората с разнообразни благоприятни условия. Така както гледаме ние на тях, по този начин те гледат на самите себе си. Ето още едно обръщение - " Гледайте на хората с разнообразни благоприятни условия с почитание " ", добави треньорът по плуване в НСК " Олимп ".

 Емил Милков.

Симона си пожела един ден да стигне до Олимпийски игри и там да вземе орден . " Пожелавам си да стигна до Олимпиада и да взема олимпийски орден ", приключи младата ни състезателка от село Нови Хан, която държи шест национални върха, като се трансформира в най-бързата плувкиня на България за всички времена на 100 и 200 м свободен жанр за нейната възрастова група надлежно с времена 0:59:49 и 2:07:64. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР