Пожелавам достойна игра и нека най-добрият победи. С тези думи

...
Пожелавам достойна игра и нека най-добрият победи. С тези думи
Коментари Харесай

Зам.-кметът Георги Титюков откри шахматната среща на поколенията, чийто домакин е Пловдив

Пожелавам почтена игра и дано най-хубавият победи.

С тези думи зам.-кметът по спорт, юношески действия и обществени политики Георги Титюков откри шахматната среща на поколенията, която стартира през днешния ден в Пловдив и ще продължи до 5 октомври. Той направи и първия ход на спортната дъска на гросмайстор Кирил Георгиев, който е от пловдивската шахматната школа, само че в шампионата ще играе под флага на Република Северна Македония.

В надпреварата вземат участие 20 играчи от Съединени американски щати, Индия, Германия, Италия и Македония. Гросмайсторите ще се състезават против своите възпитаници, а концепцията и реализацията на шампионата е на пловдивския шахматен клуб ЧесБомб, който за втора поредна година среща надарените деца с известни гросмайстори от целия свят.

Президентът на клуба Калоян Матеев показа, че основната концепция на надпреварата е надарени наши състезатели като Цветан Стоянов, Лъчезар Йорданов, Никола Кънов, Валентин Митев и Елиф Мехмед да потвърдят своето равнище против треньорите си гросмайстори и по този начин да се обезпечи приемствеността сред поколенията в българския шах.

Срещата се осъществя под егидата на организацията Раунд-Тейбъл и поддръжката на Община Пловдив.

Домакин на шампионата е Делови Център Пловдив, а партиите ще се предават онлайн всеки ден от 16 ч. на сайта 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР