Пожарникарят Давид Гълъбов изнесе на ръце бебетата близнаци на 38

...
Пожарникарят Давид Гълъбов изнесе на ръце бебетата близнаци на 38
Коментари Харесай

Пожарникар изнесъл две бебетата близнаци на 38 дни от горящия блок в Благоевград

Пожарникарят Давид Гълъбов изнесе на ръце бебетата близнаци на 38 дни от горящия блок в Благоевград нощес. В огнения пъкъл в блок 18 на кв. „ Струмско “  починаха трима души, а 27 бяха избавени от пожарникарите, съобщава „ 24 часа “.

Преди 4 година Гълъбов бе отличен в акцията на медията „ Достойните българи “, поради присъединяване си в гасенето на огромните пожари в районен съд Македония.

„ Искам да изкажа откровени съболезнования на околните на починалите. За тях, както и за нас това е потрес. Обстановката беше извънредно комплицирана. Не започнахме още първоначално да гасим, тъй като до 8-ия етаж не се виждаше нищо от пушек. Стълбищната клетка бе цялостен мрак, ужасно висока температура. Приоритет ни беше евакуацията и спасяването на хората “, описа Гълъбов. При високата температура и без кислородни маски е било неуместно да се премине през стълбищната клетка.

Той и сътрудниците му обаче са поели риска, тъй като там, където са били новородените бебета е било ужасно задимено и е нямало да оживеят.

„ Беше много рисковано извеждането на децата, само че различен вид нямаше. Намокрихме пелените с вода, подадохме им от нашия О2. Изнесох ги на ръце по стълбите един етаж надолу и ги подадох на сътрудника с автомеханичната стълба. После изведохме майката и бабата “, добавя Давид Гълъбов.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР