Пожарникарите в Гърция откриха още едно тяло, с което тази седмица броят на загиналите от горски пожари достигна 21

...
Властите се борят с голям горски пожар в Североизточна Гърция,
Коментари Харесай

Властите се борят с голям горски пожар в Североизточна Гърция, който е описан като най-големия регистриран в Европейския съюз единичен пожар е открил още едно тяло, казва пожарната

От ЕЛЕНА БЕКАТОРОС Асошиейтед прес, 25 август 2023 г., 6:00 ч. Гърция, която е описана като най-големият единичен регистриран пожар в Европейския съюз, е открила още едно тяло, съобщиха от пожарната в петък, с което общият брой на загиналите от горски пожари в Гърция тази седмица достигна 21.

От противопожарната служба казаха, че пожарникарите са извадили тялото на мъж от горския национален парк Дадия, който се намира близо до границата с Турция, в четвъртък.

Осемнадесет тела бяха открити във вторник близо до барака в район близо до североизточния град Александруполис и тялото на още един човек беше е намерен в понеделник в гора. В централна Гърция мъж беше намерен мъртъв в понеделник в кошара за овце, след като се твърди, че се е опитал да спаси добитъка си от настъпващ горски пожар.

Без съобщения за изчезнали хора в североизточната Гърция, властите подозират, че откритите в района тела са на мигранти, които може да са преминали в страната наскоро от близката граница с Турция. Гръцкият екип за идентифициране на жертви на бедствие е активиран, за да идентифицира останките и е създадена гореща телефонна линия, работеща на английски, арабски, пущу, турски и урду, за да се обадят потенциални роднини на жертвите.

В цяла Гърция стотици пожарникари напредваха в петък в справянето с множество горски пожари, горящи от дни, включително големия пожар близо до Александруполис и един в покрайнините на Атина.

С отслабването на бурните ветрове ситуацията изглеждаше подобрена, въпреки че нито един от двата основни горски пожара все още не беше овладян, каза противопожарната служба.

Пожарът в района на Александруполис горя вече седми ден, след като се комбинира с по-малки пожари, за да създаде огромен пламък, който погълна домове и огромни горски масиви.

Според Според Службата за управление на извънредни ситуации Коперник на Европейския съюз, пожарът в Александруполис е изпепелил повече от 772 квадратни километра (почти 300 квадратни мили) до четвъртък. Коперник е компонентът за наблюдение на Земята на космическата програма на ЕС и използва сателитни изображения за предоставяне на картографски данни.

Европейският комисар по управлението на кризи Янез Ленарчич го описа като най-големия горски пожар, регистриран през Европейският съюз.

Властите се съсредоточават върху два активни фронта, каза противопожарната служба, с 295 пожарникари, подкрепени с 85 автомобила, четири самолета и два хеликоптера.

На юг в Атина голям пожар, който изпепели домове в покрайнините на гръцката столица и навлезе в националния парк на планината Парнита, имаше един основен активен фронт, пожарната казах. Пожарът беше потушен от 260 пожарникари, подкрепени от 77 превозни средства, 8 самолета и пет хеликоптера.

Властите се сблъскват с десетки нови пожари всеки ден, като противопожарната служба каза, че нейните сили са се справили със 104 пожара за 24 часа между сряда и четвъртък вечерта.

Длъжностни лица казаха, че палежът е виновен за някои пожари. В четвъртък полицията арестува 45-годишен мъж по подозрение за умишлен палеж за подпалването на най-малко три пожара в района на Авлона, северно от Атина. При претърсване на дома му са открити запалки, огнестрелно оръжие и борови иглички, съобщиха от полицията.

Пожарната служба съобщи, че в петък друг мъж е бил арестуван на остров Евия за умишлен палеж, докато в четвъртък мъж е бил арестуван за палеж по небрежност, след като се предполага, че е хвърлил горяща цигара в поле от изсъхнала трева и маслинови дървета, предизвиквайки пожар.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР