Пожарникарите успяха да спрат разпространението на в Югозападна Франция, позволявайки

...
Пожарникарите успяха да спрат разпространението на в Югозападна Франция, позволявайки
Коментари Харесай

Франция постави под контрол чудовищен природен пожар

Пожарникарите съумяха да спрат разпространяването на в Югозападна Франция , позволявайки на управляващите да отворят още веднъж значим сектор от автомагистрала, предава Ройтерс.

" Пожарът не се разви през последната нощ с помощта на забележителните употребявани (противопожарни) сили и средства ", обявиха локалните управляващи.

Подкрепления от цяла Европа помогнаха на френските пожарникари да се оправят с пожара, който опустоши горите във френския район Жиронда от вторник и принуди 10 000 души да се изтеглят от домовете си. Огънят се разгаряше от вятъра и високите температури до 40 градуса по Целзий през последните дни.

Югозападната част на Франция към този момент, които унищожиха повече от 20 000 хектара гори и краткотрайно принудиха съвсем 40 000 души да изоставен домовете си.

провокираха горски пожари в цяла Европа това лято, поставяйки фокуса върху рисковете от изменението на климата за промишлеността и поминъка на хората.

Над хиляда френски пожарникари бяха подкрепени от стотици пожарникари от цяла Европа, както и с противопожарни коли и самолети. Повече от 60 000 хектара земи и гори са изгорели до момента във Франция тази година, шест пъти повече от междинната стойност за цялата година за интервала 2006-2021 година , демонстрират данни от Европейската осведомителна система за горски пожари.
 Горещата вълна в Париж сподели неналичието на дървета в града
Горещата вълна в Париж сподели неналичието на дървета в града

Дърветата охлаждат градовете, основна линия на отбрана против изменението на климата и все по-горещите лета

В момента естествени пожари горят в Испания и Португалия, само че над Западна Европа се чака смяна на времето и наколко дни с валежи и сензитивно намаляване на температурите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР