Пожарникарите, спасили хората от горящия блок в Благоевград, станаха първите

...
Пожарникарите, спасили хората от горящия блок в Благоевград, станаха първите
Коментари Харесай

Наградиха пожарникарите, спасили хората от горящия блок в Благоевград

Пожарникарите, избавили хората от горящия блок в Благоевград, станаха първите за годината " Посланици на положителното " на Държавната организация за протекция на детето.

Над три часа те се борят с огнената буря на 10 декември. Ситуацията е извънредно тежка, когато излиза наяве, че на осмия етаж измежду пламъците има близначета на едвам 38 дни. С риск за личния си живот пожарникарите се втурват по стълбите на блока, където към този момент съвсем нищо не се вижда, а дишането е невероятно. Те обаче успяват да стигнат до бебетата. Дават им личния си О2 и съумяват да ги изведат от пожара.

Благодарение на бързата реакция и професионализма на благоевградските огнеборци са спасени 27 души, измежду които и шест деца, напомнят от ДАЗД.

Вие сте образец за положителното, за смелостта, за всичко, в което би трябвало да възпитаваме децата си, за всичко, което би трябвало да сме като общество, подчерта ръководителят на Агенцията доктор Елеонора Лилова, която отиде в РСПБЗН - Благоевград и връчи кристалната статуетка " Посланик на положителното 2021 година " на началника на пожарната гл. инсп. инж. Боян Кондуров.

И през днешния ден пожарникарите са си на работното си място. Те настояват, че не се усещат герои, но са признателни за признанието на ДАЗД, тъй като желаят положителния образец да се демонстрира и имат вяра, че във всяка обстановка, когато се касае за детски живот и освен, никой не би останал безразличен.

За трета поредна година ДАЗД връчва оценката " Посланик на положителното " на хора, които трансформират ориси с добрината си, с професионализъм и с отдадеността си на значими дела.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР