Пожарникарите се борят да овладеят бушуващите горски пожари в Испания,

...
Пожарникарите се борят да овладеят бушуващите горски пожари в Испания,
Коментари Харесай

Продължава борбата с природните пожари в Испания

Пожарникарите се борят да овладеят вилнеещите горски пожари в Испания, до момента в който хората търсят вентилатори, сянка и доста вода, поради, която докара до рекордно високи за сезона температури, предава Ройтерс.

Испания са насочва към най-високите за това време на годината температури, с прогнози за жеги сред 40 и 42 градуса по Целзий в Сарагоса на североизток и в регионите на Навара и Ла Риоха в Северна Испания, съгласно националната метеорологична организация AEMET.

През последните няколко дни доста региони на Западна Европа са обхванати от извънредно високи температури, което ускорява страховете от изменението на климата.

Сухият и парещ вятър провокира горски пожари в няколко региона, като Самора, покрай границата с Португалия, е измежду най-тежко засегнатите.

Почти 20 000 хектара земя са били изгорени в планинската верига Сиера де ла Кулебра и огънят е " към момента деен " , се споделя в обява в " Туитър " от районното държавно управление на Кастилия и Леон, където се намира Самора.

В събота следобяд бе обявено, че 11 села в региона са били евакуирани и към 500 пожарникари работят за гасене на пламъците. Няма известия за починали или ранени.

В Каталуния пожарникари, които се пробват да овладеят огъня в Балдомар, споделиха, че високите температури и мощният южен вятър усложняват ситуацията.
 Горски пожари поради рекордна горещина бушуват в Испания
Горски пожари поради рекордна горещина бушуват в Испания

Изпепелени са 1100 хектара гори и храсти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР