Пожарникарите, които са гасили горските пожари у нас и в

...
Пожарникарите, които са гасили горските пожари у нас и в
Коментари Харесай

Президентът застана зад огнеборците за по-добри услоивя

Пожарникарите, които са гасили горските пожари у нас и в Македония през днешния ден бяха отличени от президента Румен Радев.

За мен беше чест да връча висши държавни оценки на почтени българи, които не пожалиха сили и сила, с цел да спасят човешки животи в България и Република Северна Македония при потушаването на рисковите пожари от горещото лято на 2021 година, сподели президентът, съобщи през днешния ден.бг.

Екипът на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Благоевград избави осем души, измежду които четири деца, от пожара на 10 декември 2021 година в жилищна постройка в града.

Тези смели български мъже освен дават образец на младото потомство и на своите сътрудници, само че вдъхват вяра и на всички нас, че живеем в общество, което приема човешкия живот за висша полезност. Вярвам, че държавното управление ще направи всичко належащо специалността на българските пожарникари да се употребява с още по-голямо внимание, ще усъвършенства обществения статус и изискванията на труд за българския огнеборец, уточни президентът.

С медал „ За гражданска заслуга “ втора степен бе почетен комисар Георги Пармаков. Отличието е за значителния му принос и заслуги за сигурността и публичния ред в Република България и битката с бедствия и повреди.

Държавният глава награди с орден „ За заслуга “ основните инспектори Юлиян Петров и Димитър Бришимов, комисар Светослав Георгиев и младшите специалисти Давид Гълъбов, Димитър Георгиев, Ангел Величков и Димитър Златков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР