Пожарникари се борят с горски пожари в мащаб, невиждан в

...
Пожарникари се борят с горски пожари в мащаб, невиждан в
Коментари Харесай

Най-големите горски пожари в Испания от десетилетия

Пожарникари се борят с горски пожари в мащаб, невъобразим в продължение на 20 години в Испания и Южна Франция, в които в деяние е невиждан червен код за рисково рисково време, откакто огромна част от Западна Европа е залята от рискова гореща вълна.

След като температурите в Северна Испания и Южна Франция се чака през днешния ден да надвишат 44 градуса, държавните управления приканват жителите си да вземат всички вероятни защитни ограничения, предупреждавайки, че в някои региони най-лошото следва.

Метеорологичните условия накараха управляващите във Франция да покачат предизвестието за рисково време до най-високия червен код, което става за първи път, откогато тази система беше въведена през 2004 година след горещата вълна през 2003 година, която докара до 15 000 преждевременни смъртни случаи.

Повече от 500 пожарникари и бойци се борят в Испания са голям горски пожар в каталунската провинция Тарагона, като до момента са унищожени 5 500 хектара гора.

Петдесет и трима души са били евакуирани от домовете им, пет пътни сектора остават откъснати, а Гражданска отбрана посъветваха хората да не влизат в региона, в случай че не е безусловно належащо. Стотици овце са починали в дима и пламъците.

" Изправени сме пред сериозен пожар в мащаб, невъобразим от 20 години ", уточни вътрешният министър на региона Микел Буч, допълвайки: " Могат да изгорят 20 000 хектара. Нека да сме наясно, че всяка немарливост може да докара до злополука. "

Началникът на районната пожарна работа съобщи, че е мъчно да бъде оптимист. " Теренът е комплициран, което предизвиква доста проблеми, а метеорологичните условия не са удобни ", посочи Давид Борел пред " Радио Каталуния ", добавяйки: " Това ни уморява и значи, че би трябвало да работим интензивно, с цел да реализираме задачите си. "

Към 350-те локални пожарникари, които се борят с огнената буря, са били изпратени подкрепления от 221 експерти от военните елементи за незабавно реагиране, както и самолети, хеликоптери, трактори и друга тежка техника.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР