Пожарникари излязоха на протест заради липсата на пари за службата

...
Пожарникари излязоха на протест заради липсата на пари за службата
Коментари Харесай

Пожарникари на протест срещу липсата на пари за службата и ниските заплати

Пожарникари излязоха на митинг поради неналичието на пари за службата и закриването на пожарникарски служби на основни места в страната, оповестява БНР.

Членовете на профсъюз " Огнеборец " в Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " се събраха край централата на Министерство на вътрешните работи в София.

Те недоволстват от неналичието на пари в Министерство на вътрешните работи и и упорстват за най-малко 15% нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи, както и за изясненост при закриването на разнообразни звена на Пожарната в страната.

 Пожарникарите стачкуват против закриването на 12 служби
Пожарникарите стачкуват против закриването на 12 служби

Закрият ли се служби, чиновници ще изоставен, ще се получи вакум и ще се стигне до липса на хора

Председателят на профсъюз " Огнеборец " Венцислав Станков разяснява, че за тях е извънредно незадоволителен проектобюджета, който е очакван за 2018 година, където е планувано нарастване единствено с 5% на заплатите.

" Нека да създадем едно съпоставяне сред това какъв финансов запас се отделя за идната година за бранша " Сигурност и защита "... За бранша за защита се отделят близо 100 милиона лв. за хонорари, съставът в защитата е към 24 000 военнослужещи, до момента в който чиновниците в Министерство на вътрешните работи са два пъти и половина повече и по тази причина настояваме пред министъра на финансите. Внесли сме оферти още преди две седмици при правенето на бюджета, тъй че и през днешния ден също ще му внесем отново нашите претенции. В последна сметка държим бюджетът да бъде повишен ", настоя Станков.

 Пожарникарите не се отхвърлят да стачкуват
Пожарникарите не се отхвърлят да стачкуват

Негодуват против несъответстващи политики

От профсъюз " Огнеборец " сигнализираха още, че две от пожарните служби, които ще бъдат закрити, са в курортите Боровец и Пампорово.

Вътрешният министър Валентин Радев слезе при протестиращите пожарникари , с цел да разиска настояванията им. До дни ще бъде призован ексклузивен Съвет за обществено партньорство в министерството, на който една от точките ще бъде точно настояванията на пожарникарите.

Пожарникарите ще се насочат и на шествие до Министерството на финансите.

Пожарникарите ще поддържат и митинга на сътрудниците си от полицията идната неделя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР