Пожарникари и войници издирват оцелели сред развалините на търговския център

...
Пожарникари и войници издирват оцелели сред развалините на търговския център
Коментари Харесай

Русия удари търговски център, издирват оцелели сред развалините /снимки/

Пожарникари и бойци търсят оживели измежду руините на комерсиалния център в Кременчук. В понеделник съветска ракети удариха региона. Загинали са минимум 16 души. Ранените са десетки. По време на удара в комерсиалния център е имало над 1000 души.
В обща декларация на срещата си в Германия, водачите на Г-7 дефинираха като „ военно престъпление” и „ отвратителна” офанзива съветския ракетен удар.
Те твърдят още, че съветският президент Владимир Путин ще бъде държан виновен за нея. А президентът Володимир Зеленски акцентира, че ударът не е инцидентен.
„ Руският удар против комерсиалния център е един от най-дръзките терористични актове в историята на Европа. Спокоен град, елементарен търговски център. Вътре е имало дами и деца, елементарни цивилни. Преди сирените за въздушно нахлуване там е имало към хиляда души. За благополучие, доста хора са съумели да избягат. Само безспорни психотерористи, които не би трябвало да имат място на земята, могат да изстрелват ракети по подобен обект. И това не е инцидентен удар, а тъкмо ориентиран съветски удар, тъкмо по този търговски център”, сподели президентът на Украйна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР