Пожарникари и спасители успяха да помогнат на хора в беда

...
Пожарникари и спасители успяха да помогнат на хора в беда
Коментари Харесай

Пожарникари спасиха бедстващи хора в Карлово, очакват се нови валежи СНИМКИ

Пожарникари и спасители съумяха да оказват помощ на хора в неволя след потопа в Карлово. Както GLasNews.bg ви заяви, в града бе оповестена отчасти бедствено състояние.

Огнеборци са избавили от придошлите води семейство – мъж и жена. Спасена е и 92-годишна жена, която е била сама в къщата си.

Покрай наводнените къщи минава отводнителен канал, който е придошъл разследване на падналия дъжд, а затлачването с отпадъци е станало причина за приливането на водата.

Със съдействието на EVN, електрозахранването в региона на Професионалната гимназия по ЖП превоз е изключено. Приземният етаж на болничното заведение в Карлово, където се намира отделението по хемодиализа също е бил наводнен, само че след незабавната интервенция на пожарен екип обстановката е овладяна. Няма заплаха за пациентите.





Трима души, за които GlasNews.bg ви заяви по-рано, че са блокирани са „ Професионалната гимназия по жп превоз “, са били евакуирани.

В момента в Карлово работят общо 7 екипа пожарникари и спасители. На помощ на сътрудниците отподцалканския град са изпратени и екип огнеборци на Пловдив, както и спасители от бранш „ Специализирани оперативни действия “ (СОД).

В непрестанен режим на работа са 8 помпи за отводняване.

Според синоптиците се чака още дъждове над града довечера. Местните се надяват да не се повтори кошмарната обстановка.

 





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР